Ο Ίκερ Κασίγιας έγραψε τη δική του μεγάλη ιστορία στη Ρεάλ Μαδρίτης, στην οποία η καριέρα του ξεκίνησε εντελώς απρόσμενα.

Ο Ισπανός υπήρξε ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου για χρόνια, έχοντας κάνει μάλιστα το ντεμπούτο του στο Champions League επί ελληνικού εδάφους. Τον Σεπτέμβριο του 1999, συγκεκριμένα, με αντίπαλο τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ.

Αυτή, όμως, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Κασίγιας ήταν στην αποστολή της ομάδας. Είχε προηγηθεί, ένα χρόνο πριν, το βάπτισμα του πυρός σε αποστολή των Μαδριλένων για την κορυφαία διοργάνωση και μάλιστα εντελώς ξαφνικά.

«Ημουν στο σχολείο με τους συμμαθητές μου, όταν μου τηλεφώνησε η μαμά μου και μου είπε ότι πρέπει να ταξιδέψω με τη Ρεάλ Μαδρίτης στη Νορβηγία για ένα ματς του Champions League. Από εκεί που ήμουν στο θρανίο με τον φίλο μου τον Χούλιο, βρέθηκα να κάθομαι στο ίδιο τραπέζι με τον Μοριέντες, τον Ζέεντορφ και τον Ραούλ», έχει πει ο Ισπανός πρώην τερματοφύλακας, ο οποίος κατέκτησε τα πάντα στην καριέρα του με τους Μαδριλένους και την εθνική ομάδα της χώρας του.