Ο προπονητής της Μάντσεστερ Σίτι, Πεπ Γκουαρδιόλα, χαρακτήρισε τον Σέρχιο Αγουέρο ως «αναντικατάστατο» και υποστήριξε την επιλογή του 32χρονου επιθετικού να αποχωρήσει απ’ τους «πολίτες», όντας στο «πικ» της διαδρομής του.

«Είναι ένας θρύλος, ο καλύτερος επιθετικός που είχα ποτέ σε αυτό το κλαμπ όλα αυτά τα χρόνια. Είναι αναντικατάστατος στο μυαλό των φιλάθλων μας, αλλά και σε εμάς. Στους ανθρώπους του κλαμπ, τους παίκτες που έπαιξαν μαζί του ή τον προπονητή που συνεργάστηκε μαζί του» τόνισε ο Καταλανός τεχνικός στο «Sky Sports».

«Ένα φανταστικός χαρακτήρας κι άνθρωπος. Είμαι πολύ σίγουρος, αν το μυαλό του είναι ακόμα… επιθετικό όπως είναι πάντα, ότι θα αντέξει κι άλλο η καριέρα του, ίσως για δύο, τρία, τέσσερα ή πέντε χρόνια». Μεταξύ των σημαντικότερων στιγμών της καριέρας του Αγουέρο στη Σίτι, ήταν το νικητήριο τέρμα που σημείωσε εναντίον της Κ.Π.Ρ. στην τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2011/12, χαρίζοντας τον πρώτο τίτλο στους «πολίτες» μετά από 44 χρόνια.

Ο Αγουέρο έχασε πολλά ματς την εφετινή σεζόν λόγω τραυματισμών, όμως ο Γκουαρδιόλα δήλωσε σίγουρος πως θα μπορέσει να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο. «Θα ήταν υπέροχο… Νομίζω ότι έχει αρκετά γκολ για να σημειώσει κι αυτή τη σεζόν. Θα είναι δύσκολο να αναπληρωθεί η ποιότητά του, η αίσθηση του γκολ, το πόσο αποτελεσματικός ήταν στην επίθεση.

Ειδικά όταν είναι μερικές φορές θυμωμένος, κάνει τρομερές ενέργειες και είναι σε θέση να κλείσει τον αντίπαλο στην περιοχή του και να τον… καταστρέψει. Όταν ήρθε εδώ (το 2011) ο σύλλογος ήταν ήδη σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο και βοήθησε να μπει και το κλαμπ σε υψηλότερο επίπεδο… Γι ‘αυτό όλοι οι άνθρωποι και οι οπαδοί της Μάντσεστερ Σίτι είναι ευγνώμονες».