Ο κορονοϊός έχει αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα στο ποδόσφαιρο και η UEFA είναι έτοιμη να καταργήσει το Financial Fair Play.

Με την πανδημία να… είναι ακόμη εδώ, οι ποδοσφαιρικές ομάδες χάνουν καθημερινά πολλά λεφτά. Και τα όσα έχουν χάσει ένα χρόνο τώρα, τις έχει φέρει σε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Βασικά, όπως αναφέρουν οικονομικά Μέσα, καμία ομάδα της Ευρώπης δεν μπορεί να ανταποκριθεί αυτή τη στιγμή στις απαιτήσεις του Financial Fair Play, γεγονός που αναγκάζει την UEFA να προχωρήσει σε αλλαγές.

Αυτές, θα τις συζητήσει την Πέμπτη σε τηλεδιάσκεψη με το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αφού θα ζητηθεί οικονομική βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση. Στόχος της UEFA, όπως αναφέρει η ιταλική Gazzetta dello Sport, είναι το «ξοδεύεις όσα βγάζεις» που ισχύει με το Financial Fair Play, να μετατραπεί σε «ξοδεύεις τα απαραίτητα χωρίς σπατάλες».

Για να εξασφαλιστεί αυτό, όπως αναφέρουν τα διεθνή ρεπορτάζ, οι σκέψεις είναι δύο. Πρώτον, η καθιέρωση ενός ορίου στους μισθούς των ποδοσφαιριστών. Δεύτερον, ο «φόρος πολυτελείας» στις ομάδες. Για κάθε μεταγραφή που θα κάνουν, δηλαδή, να δίνουν ένα ποσό, σαν φόρο, σε ένα ταμείο που θα δημιουργηθεί για όλο το ποδοσφαιρικό σύστημα. Και όσο πιο ακριβή είναι η μεταγραφή, τόσο πιο ακριβός θα είναι και ο φόρος.

Περισσότερα θα γίνουν γνωστά την Πέμπτη, αλλά τα μεγάλα ποδοσφαιρικά κλαμπ φέρονται να συμφωνούν με αυτές τις αλλαγές, αφού τα οικονομικά τους έχουν υποστεί τεράστιο πλήγμα τον τελευταίο χρόνο λόγω της πανδημίας.