Μετά από δέκα συνεχόμενες ήττες, ο ΟΦΗ με τον Νίκο Νιόπλια στον πάγκο κατάφερε να πάρει ισοπαλία κόντρα στον Βόλο και είναι στο +1 από την ουραγό ΑΕΛ.

Το φαβορί για τη νίκη ήταν οι γηπεδούχοι, αφού είναι καλύτερη ομάδα και το απέδειξαν σε όλη τη διάρκεια της κανονικής περιόδου του πρωταθληματος, αλλά το βαθμολογικό κίνητρο το είχαν οι φιλοξενούμενοι. Και φάνηκε. Οι Κρητικοί είχαν πάθος και συγκέντρωση στο παιχνίδι τους αλλά το κακό ήταν ότι δεν είχαν ούτε μία φάση στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δε φάνηκαν καθόλου επιθετικά ούτε οι Θεσσαλοί.

Αυτό, πάντως, άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Ο Βόλος έγινε απειλητικός με το ξεκίνημά του, απειλώντας στο 48′ με το σουτ του Μαρτίνες εντός περιοχής, ενώ ο ΟΦΗ απάντησε στο 55′ με το επικίνδυνο γύρισμα του Στάικου από δεξιά. Οι δύο ομάδες ήταν εμφανώς πιο δραστήριες σε σχέση με το πρώτο 45λεπτο και έψαχναν περισσότερο το γκολ, χωρίς όμως να καταφέρουν να το πετύχουν.

Γεγονός, πάντως, που δεν πρέπει να… έριξε σε κατάθλιψη καμία από τις δύο πλευρές. Οι Θεσσαλοί, άλλωστε, είναι αδιάφοροι βαθμολογικά ενώ οι Κρητικοί πήραν πολύτιμο βαθμό στη μάχη της παραμονής και ελπίζουν ότι στη συνέχεια των play out θα θυμηθούν και πώς είναι να νικάς.

Βόλος: Κλέιμαν, Τέκιο, Μήτογλου, Γκρίλο, Φεράρι, Ριένστρα (85′ Μπουένο), Τσοκάνης, Νίνης, Περέα (77′ Ρενάτο), Μαρτίνες, Δουβίκας.

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Ουές, Μαρινάκης, Διαμαντής, Βούρος, Λυμπεράκης, Σαρδινέρο (64′ Σακόρ), Στάικος (75′ Γρίβας), Μεγιάδο, Στάρτζεον, Καστάινιος (86′ Μπαλογιάννης).