Ο Ολυμπιακός μπορεί να μην κατάφερε να κάνει μια επική ανατροπή στο Λονδίνο και να αφήσει εκτός Europa League την Άρσεναλ, αλλά το διπλό που κατέκτησε αποτελεί παρακαταθήκη για το μέλλον.

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν με 1-0 χάρη στο γκολ του Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ο χαρισματικός φορ του Ολυμπιακού βρήκε για μια ακόμη φορά δίχτυα και «κυνηγάει» τα δικά του προσωπικά ρεκόρ. Με αφορμή την ολοκλήρωση των φετινών υποχρεώσεων των «ερυθρόλευκων» το Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων παρουσιάζει τα γκολ του Ελ Αραμπί και τα ρεκόρ που κυνηγάει.

Με δεδομένο ότι ανανέωσε έως το καλοκαίρι του 2022 ο Ελ Αραμπί θα επιδιώξει τη νέα χρονιά να σπάσει τα ρεκόρ των Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου.

Αμφότεροι έχουν σημειώσει 15 γκολ στις ευρωπαϊκές τους αναμετρήσεις και είναι οι αρχισκόρερ των Πειραιωτών. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Νίκος Αναστόπουλος με 14 γκολ κι ακολουθεί ο Ελ Αραμπί με 11. Την ίδια ώρα μάλιστα που ο έμπειρος επιθετικός είναι το πιο γρήγορο «πιστόλι», καθώς έχει σημειώσει τα τέρματα σε μόλις 23 αναμετρήσεις.

Ο Μήτρογλου από το 2017-15 χρειάστηκε 44 ματς, ενώ ο Τζόρτζεβιτς σημείωσε τα 15 γκολ σε 83 αναμετρήσεις. Ο Νίκος Αναστόπουλος σημείωσε 14 τέρματα σε 29 ευρωπαϊκές αναμετρήσεις.

Από τα 11 γκολ που έχει σημειώσει ο Ελ Αραμπί τα 5 τα έχει σημειώσει στο Europea League, 3 στα προκριματικά του Champions League και 3 στη φάση των ομίλων της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Δείτε αναλυτικά τα 11 τέρματα του Ελ Αραμπί στην Ευρώπη