Η Μακάμπι Τελ Αβίβ ήρθε στην Τρίπολη να αντιμετωπίσει τον Αστέρα για τα πλέι οφ του Europa League την Πέμπτη (21:15), όμως αν και οι παίκτες της θα έπρεπε να είναι επικεντρωμένοι στην ποδοσφαιρική «μάχη», δηλώνουν συνηθισμένοι σε άλλες μάχες, καταστροφικές.

Πιο συγκεκριμένα, ο αρχηγός της ομάδας, Σεράν Γενί, που είναι Ισραηλινός, στην ερώτηση, «Φοβάστε που ζείτε στο Ισραήλ;», απάντησε: «Όχι. Αισθανόμαστε ασφαλείς στη χώρα μας. Υπάρχει αυτή η κατάσταση, αλλά εμείς που ζούμε εκεί έχουμε συνηθίσει σε αυτές τις συνθήκες. Ο προπονητής ήρθε στη διάρκεια του πολέμου, αλλά εμείς το έχουμε συνηθίσει».

– Για τον πόλεμο είπε:

«Το Ισραήλ είναι σε πολύ δύσκολη κατάσταση και αυτό μας δημιουργεί πάρα πολλά συναισθήματα. Θέλουμε να δώσουμε χαρά και περηφάνια στο λαό μας».

– Όσο για τον Αστέρα, ο αρχηγός της Μακάμπι είπε:

«Σεβόμαστε απόλυτα τον Αστέρα. Τα έχει καταφέρει και απέναντι σε άλλες μεγάλες ομάδες της Ελλάδας, τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό. Όμως, έχουμε εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας».

Από την πλευρά του, ο ισπανός τεχνικός της Μακάμπι, Οσκαρ Γκαρθία, είπε για το γεγονός ότι η ρεβάνς θα διεξαχθεί στην Κύπρο:

«Το Ισραήλ αντιμετωπίζει πολύ δύσκολη κατάσταση. Για αυτό και η ρεβάνς θα γίνει στην Κύπρο. Θα προσπαθήσουμε αυτό να μην είναι εμπόδιο για να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας».

Για τον Αστέρα τόνισε:

«Όλες οι ομάδες σε αυτό το επίπεδο είναι πολύ καλές. Ο Αστέρας απέκλεισε τη Μάιντς, μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχει παίκτες στην επίθεση ιδιαίτερα ικανούς, που κατάφεραν να σκοράρουν απέναντι σε μια γερμανική ομάδα. Ανάμεσα στις δύο ομάδες δεν υπάρχουν μεγάλες διαφορές. Δεν έχουμε ούτε εμείς πολλές ευκαιρίες να αγωνιστούμε σε αυτό το επίπεδο. Είμαστε προετοιμασμένοι. Ο Αστέρας έχει γρήγορους παίκτες, που μπορούν να μαρκάρουν οποιονδήποτε αντίπαλο».

Πηγή: sport-fm.gr