Με τον καλύτερο τρόπο συστήθηκε στο ελληνικό κοινό στο ΟΑΚΑ η εθνική ομάδα!

Το ορεξάτο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα νίκησε 70-56 την Τουρκία και έδειξε πως μπαίνει σιγά-σιγά στο σωστό δρόμο για το Μουντομπάσκετ της Ισπανίας.

Πολύ καλός στο ντεμπούτο του ο Νικ Καλάθης, ο οποίος σημείωσε 12 πόντους, όσους οι Πρίντεζης και Αντετοκούνμπο.

Το ματς

Με φόρα ξεκίνησε το ματς η Εθνική ομάδα και συγκεκριμένα «τρέχοντας» ένα σερί 5-0. Ο Τουντσερί προσπάθησε να κρατήσει την Τουρκία στο παιχνίδι, όμως το +5 του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος διατηρούταν (11-6). Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν προσωρινά σε 11-8, καθώς σε εκείνο το σημείο η είσοδος των Καλάθη-Αντετοκούνμπο στο παρκέ, έφερε τρομερή ενέργεια. Με τον γκαρντ των Γκρίζλις και τον φόργουορντ των Μπακς, το σύνολο του Κώστα Κατσικάρη έλεγχε απόλυτα το ματς, φτάνοντας ακόμα και στο +11 (24-13), με το σκορ στο πρώτο δεκάλεπτο να διαμορφώνεται στο 24-16, χάρη σε ένα τρίποντο του Αρσλάν σχεδόν με τη λήξη.

Το νωθρό ξεκίνημα της Εθνικής στο δεύτερο δεκάλεπτο, έδωσε την ευκαιρία στην Τουρκία να ρίξει τη διαφορά στους τρεις (24-21), έχοντας ένα σερί 8-0. Όμως, μετά το τάιμ άουτ του Κατσικάρη, οι διεθνείς «αφυπνίστηκαν» και με ένα δικό τους 7-0 έφτασαν ξανά σε διψήφιο αριθμό τη διαφορά (31-21). Οι παίκτες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος έβγαζαν αρκετή ενέργεια στο παρκέ και σε συνδυασμό με την καλή τους άμυνα έφτασαν ακόμα και στο +14 (40-26)! Ωστόσο, περίπου τρία λεπτά πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου χάθηκε η συγκέντρωση των διεθνών, με τους φιλοξενούμενους να φέρνουν το ματς στο -8 (41-33) στο τέλος.

Το σύστημα με τον Βασιλειάδη στο «2» δεν έβγαινε για την Εθνική, με τους Τούρκους να μειώνουν σε 45-39, περίπου δύο λεπτά μετά την έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου. Όμως, με την είσοδο του Ζήση στο παρκέ και τον Καλάθη στο «1», η κυκλοφορία της μπάλας γινόταν πιο εύκολα, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» ξανά σε διψήφιο αριθμό (52-39). Ο Σαβάς έκανε ό,τι μπορούσε για να ρίξει τη διαφορά, με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει το σύνολο του Κατσικάρη στο +10 (58-48).

Στο τελευταίο δεκάλεπτο «μίλησε» η κούραση και για τις δύο ομάδες, με το θέαμα αλλά και τους πόντους που πρόσφεραν να ήταν… φτωχοί. Τέσσερις συνεχόμενοι πόντοι από τον Πρίντεζη έκαναν το 62-48, με το ρυθμό του ματς όμως να έχει πέσει αισθητά. Πάντως, οι Τούρκοι δεν ήταν σε θέση να απειλήσουν την Ελλάδα με το τελικό σκορ να διαμορφώνεται στο 70-56.

Τα δεκάλεπτα: 24-16, 41-33, 58-48, 70-56.

Πηγή: sport-fm.gr