Είκοσι μέρες απέμειναν για την ολοκλήρωση της μεταγραφικής περιόδου κι ένα θέμα που υπάρχει από την αρχή της δεν έχει ακόμη κλείσει. Πρόκειται για τον Μεντί Αμπέντ, τον οποίο μεν θέλει ο Παναθηναϊκός, αλλά περιμένει τις αποφάσεις της Νιούκαστλ. Οι «καρακάξες» δεν έχουν αποφασίσει για την τύχη του, καθώς χθες έπαιξε σαν αλλαγή στο φιλικό με τη Ρεάλ Σοσιεδάδ έχοντας καλή παρουσία. Πληροφορίες από το Νησί αναφέρουν πως ο Άλαν Πάρντιου δεν είναι αρνητικός στο ενδεχόμενο παραχώρησής του, αλλά είναι άγνωστο αν το ποσό κοντά στις 300.000 ευρώ που δείχνουν διατεθειμένοι να προσφέρουν οι «πράσινοι» θα είναι αρκετό.

Επειδή πάντως οι μέρες περνούν και οι αποφάσεις της Νιούκαστλ ακόμη αναμένονται, στον Παναθηναϊκό έχουν πάρει απόφαση να προχωρήσουν στο επόμενο στάδιο και τις άλλες λύσεις που έχουν στα υπόψη τους για τη θέση του μεσοεπιθετικού, προκειμένου να είναι προετοιμασμένοι για την περίπτωση που ο Αλγερινός άσος παραμείνει στην ομάδα που ανήκει. Πάντως σε αυτές τις λύσεις ΔΕΝ είναι ο Ούγκο Βιέιρα, αφού παρά τις αναφορές περί επαφών με τον μεσοεπιθετικό της Μπράγκα στον πορτογαλικό Τύπο, από πλευράς «τριφυλλιού» δεν τίθεται τέτοια ζήτημα.

«Αεροπορία» και… απεργία

Οι στημένες φάσεις της Μίντιλαντ είναι ο υπ’ αριθμόν «1» κίνδυνος για τον Παναθηναϊκός στους αγώνες για τα play offs του Europa League, όπως έχουν διαπιστώσει οι άνθρωποι της ομάδας στο σκάουτινγκ που έχουν κάνει μέχρι στιγμής. Οι Δανοί διαθέτουν πανύψηλους παίκτες, όπως οι Ονουάτσου (2,01μ.), Γένσεν (1,96μ.) και Σπαρβ (1,94μ.) και κάθε φορά που έχουν κερδίσει φάουλ ή κόρνερ είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι. Επίσης βγαίνουν αρκετά γρήγορα στην αντεπίθεση και αυτό είναι ένα ακόμη κομμάτι που χρειάζεται προσοχή, καθώς ο Γιάννης Αναστασίου θέλει νίκη με «καθαρό» σκορ στον πρώτο αγώνα της Λεωφόρου, την επόμενη Πέμπτη.

Η Μίντιλαντ, λοιπόν, απειλεί με στημένες φάσεις και αντεπιθέσεις, αλλά απειλείται από έναν κίνδυνο απεργίας. Στη Δανία δεν έχει υπογραφεί νέα συλλογική σύμβαση εργασίας μεταξύ της ένωσης των παικτών και της λίγκας με τους όρους που θέλουν οι πρώτοι κι αν αυτό δεν συμβεί, οι πρώτοι απειλούν να απεργήσουν το τριήμερο των ευρωπαϊκών αγώνων της επόμενης εβδομάδας. Επίκεινται νέες συναντήσεις για να διευθετηθεί το θέμα και παρότι οι ποδοσφαιριστές δηλώνουν αποφασισμένοι, μοιάζει δύσκολο να απέχουν και να παίξει η Μίντιλαντ μόνο με ξένους και μη επαγγελματίες στα ματς με τον Παναθηναϊκό.

Πηγή: sport-fm.gr