Με δύο γκολ στο 10λεπτο και άλλο ένα πριν το το ημίχρονο, ο Ολυμπιακός καθάρισε εύκολα τη Λαμία και περιμένει πλέον την πρώτη αναμέτρηση με την Άρσεναλ στο Europa League.

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν στο γήπεδο με στόχο να καθαρίσουν από νωρίς το παιχνίδι και το έκαναν. Το γεγονός, άλλωστε, ότι στο 10′ το σκορ ήταν 2-0 τα λέει όλα… Ο Μπρούμα ήταν αυτός που άνοιξε το σκορ στο 8′ με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής, για να έρθει δύο λεπτά μετά και το γκολ του Φορτούνη μετά το λάθος του Βύντρα στην προσπάθειά του να γυρίσει τη μπάλα στον τερματοφύλακα Θεοδωρόπουλο.

Το παιχνίδι, ουσιαστικά, είχε ήδη κριθεί, αλλά υπήρξαν και δυσάρεστα για τον Ολυμπιακό, αφού στο 18′ ο Μπα αποχώρησε λόγω ενοχλήσεων στη μέση, αφήνοντας τη θέση του στον Σίλβα. Αλλαγή που δεν επηρέασε σε κάτι το παιχνίδι των Πειραιωτών πάντως, αφού συνέχισαν να επιτίθενται και να έχουν ευκαιρίες για το τρίτο γκολ, το οποίο τελικά πέτυχαν στο 33′ με την κεφαλιά του Ελ Αραμπί μετά τη σέντρα του Ρέαμπτσιουκ.

Και με το σκορ στο 3-0 από ημίχρονο, στο δεύτερο δύο πράγματα θα μπορούσαν να συμβούν και όντως συνέβησαν: Ο Πέδρο Μαρτίνς έκανε νωρίς τις αλλαγές ξεκουράζοντας/προφυλάσσοντας όσους μπορούσε, ενώ παράλληλα η ομάδα του κατέβασε ταχύτητα.

Ο Ολυμπακός δεν είχε κάποιον προφανή λόγο για να πάει με… χίλια σε ένα «τελειωμένο» παιχνίδι λίγα 24ωρα πριν το πρώτο ραντεβού με την Άρσεναλ, οπότε το β’ μέρος ήταν πολύ ήρεμο στο Καραϊσκάκη. Γεγονός, φυσικά, που δεν ενόχλησε ούτε τον Μαρτίνς αλλά ούτε και τη Λαμία, η οποία δεν δέχθηκε άλλα γκολ.

Ολυμπακός: Σα, Λάλα, Μπα (18′ Σίλβα), Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μπουχαλάκης (56′ Μασούρας), Βαλμπουενά (56′ Ανδρούτσος), Φορτούνης (46′ Χασάν), Μπρουμά, Ελ Αραμπί (62′ Ραντζέλοβιτς).

Λαμία: Θεοδωρόπουλος, Προβυδάκης (55′ Κωστίκα), Σαραμαντάς, Παλαβαντισβίλι, Πίτι (63′ Μπουλούλης), Ρόμανιτς (46′ Χατζηστραβός), Βύντρα, Βασιλακάκης, Μπιάρνασον (75′ Σταμούλης), Μανρεκάρ, Ασίγκμπα.