Σε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι με τέσσερα γκολ, δοκάρι και ευκαιρίες, ΑΕΚ και Αστέρας Τρίπολης ήρθαν τελικά ισόπαλοι.

Ήταν γνωστό εκ των προτέρων ότι το ματς δεν θα ήταν εύκολο για την Ένωση και αποδείχθηκε από νωρίς. Η ομάδα της Τρίπολης μπήκε πολύ καλά στο ΟΑΚΑ, είχε μεγάλη ευκαιρία στο 6′ με την κεφαλιά του Καστάνιο που απέκρουσε δύσκολα ο Αθανασιάδης και τελικά άνοιξε το σκορ στο 16′ με τον Λουίς Φερνάντεθ, μετά το σουτ του Μουνάφο (0-1).

Αν η εξέλιξη αυτή ήταν κακή για τους κιτρινόμαυρους, άμεσα διαπίστωσαν ότι μπορούσαν να γίνουν και χειρότερα τα πράγματα, αφού στο 18′ ο Σουάρεθ με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση κόρνερ, έκανε το 0-2! Ο Αστέρας είχε καταφέρει να παγώσει την ΑΕΚ, η οποία είδε στο 30′ τον Ολιβέιρα να αποχωρεί λόγω τραυματισμού, αφήνοντας τη θέση του στον Κρίστιτσιτς.

Θεωρητικά, αυτό ήταν κακό για τον δικέφαλο αετό. Πρακτικά, όμως, βγήκε σε καλό, αφού ο Μανόλο Χιμένεθ γύρισε το σύστημα σε 4-2-3-1, η ομάδα του άρχισε να πατάει καλύτερα και στο 40′ μείωσε σε 1-2 με το πολύ όμορφο του Σιμάνσκι. Και όχι μόνο αυτό, αλλά στο 44′ ο Πολωνός άγγιξε την ισοφάριση αλλά η μπάλα πήγε στο οριζόντιο δοκάρι, με το Ανσαριφάρντ να μην καταφέρνει να σκοράρει στην επαναφορά.

Η ΑΕΚ είχε κλείσει καλά ένα πρώτο ημίχρονο που εξελισσόταν πολύ άσχημα και στο δεύτερο μπήκε αποφασισμένη για την ισοφάριση. Οι κιτρινόμαυροι δημιουργούσαν τις προϋποθέσεις για να φτάσουν σε αυτή αλλά πάντα κάτι γινόταν στο τέλος, μέχρι που ήρθε η φάση του 68ου λεπτού. Τότε, δηλαδή, που ο Λιβάι Γκαρσία επιτάχυνε και την κατάλληλη στιγμή γύρισε για τον Σιμάνσκι, ο οποίος πλάσαρε στην κίνηση και έγραψε το 2-2.

Και με την πίστη να έχει επιστρέψει για τα καλά, η Ένωση πήγε και για το τρίτο γκολ στο 74′ αλλά ο Τσιφτσής απέκρουσε δύσκολα το σουτ του Ανσαριφάρντ και στην επαναφορά ο Καστάνιο πρόλαβε να διώξει τη μπάλα πριν περάσει τη γραμμή μετά την κεφαλιά του Λάτσι.

Οι κιτρινόμαυροι έψαξαν ως το τέλος το τρίτο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη αλλά ο Αστέρας κράτησε το 2-2. Αποτέλεσμα που μπορεί να αφήσει την ΑΕΚ πίσω από Άρη και ΠΑΟΚ αν αυτοί νικήσουν την Κυριακή, ενώ η ομάδα της Τρίπολης είναι -με ματς περισσότερο- στο -3 από τον 5ο Παναθηναϊκό.

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Σβάρνας, Νεντελτσιάρου, Λάτσι, Μιτάι (46′ Λόπες), Σιμάνσκι, Μάνταλος, Γκαρσία, Τάνκοβιτς (65′ Αλμπάνης), Ολιβέιρα (30′ Κρίστιτσιτς), Ανσαριφάρντ.

Αστέρας Τρίπολης: Τσιφτσής, Κώτσιρας, Άλβαρες, Καστάνιο, Σουάρεθ, Βαλιέντε, Μουνάφο (84′ Ιγκλέσιας), Τιλίκα (62′ Κρέσπι), Φερνάντεθ (75′ Αλί Μπαμπά), Σίτο (75′ Ριέρα), Μπαράλες.