Τον πρώτο λόγο για την πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας έχει η ΑΕΚ μετά τη επί του Βόλου με 4-2 στον πρώτο προημιτελικό.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν από τα πρώτα λεπτά τη διάθεσή τους να παίξουν επιθετικά, να πρεσάρουν ψηλά τους γηπεδούχους και τελικά δεν άργησαν να βάλουν και το γκολ. Στο 15′ ο Νίνης πήρε τη μπάλα, προχώρησε και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον Δουβίκα, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Τσιντώτα και έκανε το 0-1.

Ο Βόλος θα μπορούσε να βάλει και δεύτερο γκολ στο 21′ με τον Μπαρτόλο αλλά ο Τσιγκρίνσκι κόντραρε το κοντινό σουτ και κάπου εκεί ήρθε το ξέσπασμα της ΑΕΚ: 1-1 ο Μάνταλος στο 25′ μετά την κάθετη του Γκαρσία, 2-1 στο 29′ με ωραίο πλασέ του Τάνκοβιτς μετά την εξαιρετική μπαλιά του Κρίστιτσιτς, 3-1 στο 32′ με πολύ ωραίο πλασέ ξανά του Τάνκοβιτς, 4-1 στο 36′ με το πέναλτι του Ολιβέιρα μετά την ανατροπή του Γκαρσία από τον Τσοκάνη!

Το πρώτο ημίχρονο, με λίγα λόγια, άρχισε στραβά και στη συνέχεια εξελίχθηκε τέλεια για την Ένωση, αλλά ο Βόλος δεν τα παράτησε. Έτσι, στο 57′ ο Μήτογλου με προβολή, μετά το γύρισμα του Φεράρι, μείωσε σε 4-2, για να ακολουθήσει στο 64′ μεγάλη ευκαιρία με το τετ α τετ του Μπαρτόλο που απέκρουσε ο Τσιντώτας.

Γενικά οι κιτρινόμαυροι δεν ήταν καλοί στο β’ μέρος, σε αντίθεση με τους Θεσσαλούς που έψαχναν ως το τέλος το τρίτο γκολ και λίγο έλειψε να το βρουν στο 86′, όταν μετά το κόρνερ η μπάλα πέρασε από όλους και έφτασε στον Δουβίκα, ο οποίος με προβολή την έστειλε στο δοκάρι!

Τελικό αποτέλεσμα 4-2 και προβάδισμα πρόκρισης για την ΑΕΚ, επομένως, αλλά ο Βόλος έχει ελπίδες ενόψει της ρεβάνς…

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Νταντσένκο (46′ Λόπες), Τσιγκρίνκι, Νεντελτσιάρου, Μιτάι (81′ Ραντόνια), Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Τάνκοβιτς (70′ Αλμπάνης), Γκαρσία, Μάνταλος (81′ Σιμόες), Ολιβέιρα (70′ Ανσαριφάρντ).

Βόλος: Κλέιμαν, Μήτογλου, Φεράρι, Τσοκάνης (92′ Σάντσες), Μπαρτόλο (77′ Κρητικός), Νίνης, Ριένστρα, Μαρτίνες (53′ Μίλοκ), Γκρίλο, Περέα, Δουβίκας.