Μπορεί από την ΑΕΚ να επέμεναν το προηγούμενο διάστημα ότι δεν θα γίνει κίνηση για απόκτηση τερματοφύλακα, ωστόσο τα τελευταία «κιτρινόμαυρα» ρεπορτάζ έρχονται να διαψεύσουν αυτή τη θέση. Μάλιστα, φαίνεται πως υπάρχει μια περίπτωση που εξετάζεται με ενδιαφέρον και δεν αποκλείεται να προχωρήσει, αυτή του Μίχαελ Βέριπς.

Πρόκειται για τον 24χρονο Ολλανδό που ανήκει στη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, ο οποίος αυτήν τη σεζόν δεν έχει καμία συμμετοχή, καθώς από την εστία της αγγλικής ομάδας δεν βγαίνει ο Άαρον Ράμσντεϊλ. Οι επαφές γίνονται για την απόκτηση του παίκτη με τη μορφή δανεισμού για ενάμιση χρόνο και οψιόν αγοράς.

Ο πανύψηλος τερματοφύλακας (1,95 μ.), διεθνής με τις «μικρές» ομάδες της Ολλανδίας στο παρελθόν, αποκτήθηκε το 2019 ως ελεύθερος από την Μαλίν, με την οποία υπέγραψε για τέσσερα χρόνια, αλλά έκτοτε έκανε μόνο μία εμφάνιση στην Αγγλία.

Στην ομάδα του Βελγίου ο Bέριπς είχε 35 συμμετοχές και είχε 17 ματς με μηδέν παθητικό. Παλαιότερα είχε παίξει 41 ματς στη Μάαστριχτ και δεν δέχθηκε τέρμα στα 10 από αυτά.

Ανοικτή η πιθανότητα απόκτησης Νταντσένκο

Παράλληλα, φαίνεται πως στην Ένωση δεν έχει τελειώσει το θέμα του Όλεγκ Νταντσένκο. Ο Ουκρανός δεξιός μπακ που αναμενόταν στην Αθήνα την Τρίτη (26/01), αλλά παρέμεινε στην Ούφα, η οποία προετοιμάζεται στην Τουρκία, πιέζει και θέλει να έρθει στην Ελλάδα. Ανήκει στη Ρούμπιν Καζάν, όμως μέχρι το τέλος της σεζόν είναι δανεικός στην ομάδα των Ουραλίων.

Από την ΑΕΚ έχουν γίνει όλες οι απαιτούμενες διαδικασίες με τη Ρούμπιν Καζάν, υπάρχει συμφωνία αλλά εκκρεμεί το «ΟΚ» της Ούφα. Ο Ρώσος δημοσιογράφος, Ιβάν Καρπόφ, έδωσε μια άλλη διάσταση στο θέμα, αποκαλύπτοντας τους όρους της συμφωνίας.

Σε αναρτησή του στο Telegram (το αντίστοιχο Twitter της Ρωσίας) αναφέρει:

«Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, οι Έλληνες (της ΑΕΚ) έχουν προσφέρει ένα πολύ καλό συμβόλαιο στον 26χρονο Ουκρανό. Αφορά δανεισμό, αλλά με υποχρεωτική οψιόν αγοράς εάν συμπληρώσει έναν προκαθορισμένο αριθμό αγώνων. Όμως η Ούφα αντιτίθεται σε αυτό. Είναι βαθιά στη ζώνη του υποβιβασμού (στην τελευταία θέση) και θεωρούν ότι ο Νταντσένκο είναι υποχρεωμένος να τους βοηθήσει.

Ο Όλεγκ όμως θέλει να παίξει σε ομάδα που να πρωταγωνιστεί σε ένα καλό πρωτάθλημα της Ευρώπης. Σήμερα θα κριθεί το θέμα. Γνωρίζω ότι αποτελεί υψηλή προτεραιότητά του να μετακινηθεί στην Ελλάδα. Δεν μπορείς να κρατάς έναν παίκτη παρά τη θέλησή σου, ειδικά μάλιστα όταν δεν αποτελεί περιουσιακό σου στοιχείο».