Καλός επιθετικά, αλλά και με πολλά προβλήματα στην άμυνα και κάποια επιπόλαια λάθη, όπως αυτό του Βίτορ στο 39′ που έκανε πέναλτι, βρίσκοντας την μπάλα με το χέρι εντός περιοχής, παρουσιάστηκε ο ΠΑΟΚ στο πρώτο του φιλικό παιχνίδι για τη φετινή προετοιμασία ενόψει της σεζόν 2014-15 και ηττήθηκε με 2-1 από τη Σταντάρ Λιέγης.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης χρησιμοποίησε πολλούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, με τον Σαββίδη που έπαιξε στο δεύτερο μέρος να έχει καλή παρουσία, ενώ μοίρασε ασίστ στον Κουλούρη, που σκόραρε στο 60ο λεπτό, συνδυάζοντας με τέρμα άλλη μια εμφάνιση με την πρώτη ομάδα. O 18χρονος πέτυχε τρία γκολ σε οκτώ παιχνίδια που πήρε μέρος στην σεζόν που έφυγε. Ο Πιά έβαλε τα δύο (39′ πέναλτι, 68′) γκολ των Βέλγων.

Ικανοποίησε με την απόδοση της κυρίως στο πρώτο εικοσάλεπτο των δύο ημιχρόνων η ομάδα της Θεσσαλονίκης, όπου και έκανε τις περισσότερες της ευκαιρίες.

Η ενδεκάδα του ΠΑΟΚ στο πρώτο ημίχρονο (4-3-3): Γιακουμής (τερματοφύλακας), στην άμυνα από τα αριστερά προς τα δεξιά οι Ποζατζίδης, Βίτορ, Κατσικάς, Σκόνδρας. Στο κέντρο έπαιξαν οι Μαντούρο, Τζανδάρης, Κωνσταντινίδης και τριάδα στην επίθεση οι Πόζογλου, Μάρτενς, με τον Παπαδόπουλο στην κορυφή.

Στο δεύτερο μέρος ο έμπειρος τεχνικός έκανε πολλές αλλαγές, καθώς πριν την έναρξη του πέρασε στον αγωνικο χώρο εννέα νέα πρόσωπα, αφήνοντας μόνο τους Μαντούρο, Σκόνδρα από την αρχική ενδεκάδα.

Στο β’ ημίχρονο αγωνίσθηκαν οι: Μελισσάς (τερματοφύλακας), στην άμυνα οι Σκόνδρας, Μαντούρο, Παναγιωτούδης, στο κέντρο οι Πολύζος, Κίτσιου, Πόποβιτς, Σαββίδης (86’ Τζανδάρης), Γκολάσα, στην επίθεση οι Αθανασιάδης, Κουλούρης.

Το ματς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι και προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος σε δύο περιπτώσεις. Στο 5ο λεπτό ο Κωνσταντινίδης έβγαλε κάθετη προς τον Παπαδόπουλο, αλλά αυτός δεν πρόλαβε να φτάσει στην μπάλα και μπλόκαρε ο Τουράμ. Στο 10’ τροφοδοτήθηκε ο νεαρός επιθετικός και έκανε σουτ, αλλά δεν ανησύχησε ο τερματοφύλακας των Βέλγων. Από εκεί και πέρα ο «Δικέφαλος του Βορρά» απείλησε μέχρι την ανάπαυλα κυρίως από μακρινή απόσταση. Από το 20’ και μετά η Σταντάρ Λιέγης είχε τον έλεγχο του αγώνα και έφτιαξε την πρώτη στο 23’ ύστερα από λάθος του Βίτορ, αλλά η τελική πάσα δεν είχε παραλήπτη, με την μπάλα να περνάει παράλληλα με την εστία.

Οι Βέλγοι ήταν πιο απειλητικοί από εκείνο το χρονικό σημείο και μετά και η προσπάθεια τους βρήκε αντίκρισμα στο 39’, όταν κέρδισαν πέναλτι, στο οποίο υπέπεσε ο Βίτορ, κάνοντας χέρι, με τον Πιά να ευστοχεί στην εκτέλεση. Ο ΠΑΟΚ είχε ένα σουτ με τον Τζανδάρη μέχρι να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια.

Η παρουσία των δύο ομάδων είχε αρκετά κοινά στοιχεία στο δεύτερο μέρος, με τον ΠΑΟΚ να δημιουργεί φάσεις και πάλι, αλλά να έχει κενά στην άμυνα του, ενώ έκανε εννέα αλλαγές ο Άγγελος Αναστασιάδης. Η είσοδος του Σαββίδη ομόρφυνε το παιχνίδι της ομάδας, καθώς δημιούργησε δύο ευκαιρίες μέσα σε ένα τρίλεπτο. Αρχικά, ο νεαρός μοίρασε στον Μαντούρο, που δεν αντέδρασε σωστά και η φάση ολοκληρώθηκε με σουτ του Πόποβιτς. Ωστόσο, στο 60’ ο Κουλούρης έδειξε για άλλη μια φορά ότι είναι εκτελεστής και έκανε γκολ την πάσα του συμπαίκτη του.

Από εκεί και πέρα η Σταντάρ απέκτησε και πάλι τα ηνία του αγώνα και εκτός από το δεύτερο γκολ του Πιά στο 68’, που εκμεταλλεύτηκε την πάσα του Εζεκιήλ, είχε δύο πολύ καλές φάσεις. Η μία ήταν με τον Ατζάρεβιτς στο 78’ και η δεύτερη ξεκίνησε από τον ίδιο παίκτη που έβγαλε ασίστ στον Εζεκιήλ στο 80’, αλλά τον σταμάτησε ο Μελίσσας.

Πηγή: sport-fm.gr