Ένα ακόμη κομβικό παιχνίδι για την πορεία του στην τρέχουσα σεζόν της Euroleague δίνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος υποδέχεται απόψε (21:00, Novasports2) την Μπαρτσελόνα, για την 23η αγωνιστική της διοργάνωσης. Οι Πειραιώτες θέλουν να ξεκινήσουν μια ύστατη προσπάθεια πρόκρισης, βάζοντας «φρένο» στον κακό απολογισμό των τριών ηττών στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια τους.

Οι «ερυθρόλευκοι», έχουν υποχωρήσει σε ρεκόρ 11-11 (νίκες-ήττες), για να απομακρυνθούν αρκετά από τις θέσεις που οδηγούν στα πλέι οφ. Ωστόσο, απέναντι στους πρωτοπόρους της βαθμολογίας «μπλαουγκράνα» με ρεκόρ 16-6 και πέντε συνεχόμενες νίκες, τα πράγματα είναι εκ των πραγμάτων δύσκολα.

Οι Καταλανοί είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ, που στηρίζεται κυρίως στους Μίροτιτς, Ντέιβις, Καλάθη, Χίγκινς και Κούριτς, ενώ έχει την καλύτερη άμυνα στη διοργάνωση με 73,4 πόντους παθητικό μέσο όρο. Οδηγός του Ολυμπιακού θα είναι ασφαλώς η μεγάλη νίκη στις 8 Δεκεμβρίου με σκορ 96-88 στο «Παλάου Μπλαουγκράνα», που ήταν και το καλύτερο ματς της σεζόν για το σύνολο του Γιώργου Μπαρτζώκα.

Αγωνιστικά, οι δύο ομάδες μετρούν από μία και δύο απουσίες αντίστοιχα, καθώς για τους γηπεδούχους δεν θα αγωνιστεί ο Κώστας Παπανικολάου και για τους φιλοξενούμενους οι Βίκτορ Κλαβέρ και Άλεξ Αμπρίνες. Η συμμετοχή του Σάσα Βεζένκοφ από πλευράς γηπεδούχων θα κριθεί την τελευταία στιγμή, καθώς έχει αιμάτωμα στο γόνατο.

«Ερυθρόλευκοι» και «μπλαουγκράνα» θα αναμετρηθούν για 33η φορά στην ιστορία τους, με την Μπάρτσα να μετρά 19 νίκες και τους Πειραιώτες 13. Στα παιχνίδια που έχουν γίνει στην Ελλάδα, το… σκορ είναι 7-6 υπέρ του Ολυμπιακού.