Τελευταίο ματς της χρονιάς για την ΑΕΚ που υποδέχεται το Βόλο (19:30) στη Ριζούπολη για τη 13η αγωνιστική της Super League.

Πέντε μέρες μετά το 1-1 κόντρα στον Ολυμπιακό, η Ένωση θέλει μόνο τη νίκη, ώστε να παραμείνει στο -6 από την κορυφή και να κάνει ήρεμα Χριστούγεννα έπειτα από πολλά χρόνια.

Αυτό επειδή τελευταία φορά που η ΑΕΚ νίκησε πριν από τη διακοπή των Χριστουγέννων ήταν το 2008, και έκτοτε ακολούθησαν εννιά ματς χωρίς νίκη.

Σύμμαχος και η παράδοση που έχει δημιουργήσει στη Ριζούπολη, στην οποία μετρά 28 σερί ματς χωρίς ήττα είτε ως γηπεδούχος είτε ως φιλοξενούμενη.

Φέτος έχει ήδη παίξει δύο φορές σε αυτό το γήπεδο, όταν υποδέχτηκε τη Λάρισα και τη νίκησε με 4-1 και όταν φιλοξενήθηκε από τον Απόλλωνα, στο πιο συναρπαστικό ίσως ματς της σεζόν, όπου νίκησε με 4-3.

Επίσης, και πέρσι η ΑΕΚ είχε παίξει στη Ριζούπολη με το Βόλο και είχε κερδίσει δύσκολα με 3-2.

Ο Μάσιμο Καρέρα έχει να αντιμετωπίσει ουκ ολίγα προβλήματα γι’ αυτό το παιχνίδι, αφού δεν έχει στη διάθεσή του τους τραυματίες Μάρκο Λιβάγια, Ιονούτς Νεντελτσιάρου, Κώστα Γαλανόπουλο και Νασίμ Χνιντ, αλλά και τους τιμωρημένους Νέναντ Κρίστιτσιτς και Εμάνουελ Ινσούα.

Έτσι, η πιθανή διάταξη της ΑΕΚ θα είναι το 4-2-3-1 με τους Τσιντώτα κάτω από τα δοκάρια, Τσιγκρίνσκι – Σβάρνα στα στόπερ, Παουλίνιο ή Μπακάκης θα είναι στα δεξιά, ο Μιτάι αριστερά, Σιμόες, Σιμάνσκι και Μάνταλος στον άξονα, ο Γκαρσία δεξιά, ο Τάνκοβιτς αριστερά και ο Ολιβέιρα ή ο Ανσαριφάρντ στην κορυφή της επίθεσης.