Οι προλήψεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ποδοφαίρου και ο Τόνι Κρος είναι ένας από τους πάρα πολλούς που το επιβεβαιώνουν.

Υπάρχουν αυτοί που θεωρούν βλακεία το να είσαι προληπτικός και υπάρχουν και αυτοί που δεν μπορούν να ζήσουν χωρίς τα γούρια τους. Στην τελευταία κατηγορία ανήκει και ο Κρος, ο οποίος αν και Γερμανός δεν τα βλέπει όλα ψυχρά. Και ειδικά τα ποδοσφαιρικά παπούτσια του.

Ο άσος της Ρεάλ Μαδρίτης και της εθνικής Γερμανίας, με τις οποίες κατέκτησε (όπως και με την Μπάγερν Μονάχου) Champions League και Μουντιάλ, φοράει πάντα λευκά παπούτσια και το γιατί το είχε πει σε παλαιότερη συνέντευξή του.

«Το πιο σημαντικό πράγμα όταν μπαίνω στο γήπεδο είναι τα παπούτσια μου. Αυτά πρέπει να είναι πάντα λευκά, είναι το γούρι μου, δεν δέχομαι τίποτα άλλο. Τα καθαρίζω μόνος μου, τα φροντίζω, θέλω να τα βλέπω για να αισθάνομαι καλά. Κι ας νομίζουν οι άλλοι ότι είμαι τρελός», ήταν τα λόγια του, επιβεβαιώνοντας ότι αν είσαι ποδοσφαιριστής, ακόμη κι αν είσαι Γερμανός, πιστεύεις και σε προλήψεις και σε όλα.