Ο τίτλος δείχνει να απομακρύνεται για τον Παναθηναϊκό μετά τη χθεσινή ήττα από τον Ολυμπιακό στο ΟΑΚΑ. Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν κατώτεροι των περιστάσεων, είχαν απογοητευτική εικόνα για τρία δεκάλεπτα και η υπερπροσπάθεια στην τελευταία περίοδο δεν αρκούσε για να ανατραπεί το -16.

Η διοίκηση της ΚΑΕ έχει φρικτά παράπονα από τη διαιτησία, τόσο γιατί επέτρεψε να αρχίσει το παιχνίδι παρότι-όπως υποστηρίζουν-υπήρχαν υπεράριθμοι στον πάγκο των φιλοξενούμενων απειλώντας μάλιστα τους γηπεδούχους με μηδενισμό, όσο και για τα σφυρίγματά τους.

Το «τριφύλλι» κατέθεσε ένσταση κάνοντας λόγο για αντικανονική έναρξη του αγώνα. Επικαλείται το άρθρο 35 του κανονισμού πρωταθλήματος, που αναφέρει πόσα άτομα και με ποιες ιδιότητες δικαιούνται να βρίσκονται στον πάγκο κάθε ομάδας και στον Παναθηναϊκό τονίζουν πως οι «ερυθρόλευκοι» είχαν 29 αντί 22 ζητώντας επανάληψη της αναμέτρησης. Πάντως οι πιθανότητες δικαίωσης δεν είναι πολλές, μιας και μετά από σχετικές συστάσεις αποχώρησαν οι υπεράριθμοι από τον πάγκο του Ολυμπιακού πριν αρχίσει το παιχνίδι. Οι διαιτητές έχουν αναγράψει στο φύλλο αγώνα πως στον πάγκο ήταν των φιλοξενούμενων ήταν 22 άτομα.

Κίνδυνος για Γιαννακόπουλο

Ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος απειλείται με βαριά τιμωρία μετά από όσα άκρως επιβαρυντικά αναφέρονται για τον ίδιο στο φύλλο αγώνα. Υπενθυμίζεται πως είχε τιμωρηθεί με εξάμηνο αποκλεισμό από τα γήπεδα με τριετή αναστολή μετά τα όσα φέρεται να είχε πει κατά των διαιτητών στον δεύτερο περσινό τελικό, ενώ εκκρεμεί η εκδίκαση της έφεσης που έχει κάνει στο ΑΣΕΑΔ. Πλέον ο πρόεδρος της ΚΑΕ Παναθηναϊκός απειλείται με νέα βαριά «καμπάνα», που μπορεί να φτάσει ακόμη και στην έκπτωση από το αξίωμά του για κάποιο διάστημα. Πάντως η έδρα του Παναθηναϊκού δεν φαίνεται να διατρέχει μεγάλο κίνδυνο τιμωρίας, καθώς δεν αναφέρεται κάτι ιδιαίτερα επιβαρυντικό για τη συμπεριφορά των οπαδών του πέρα από κάποιες ύβρεις.

Όσο υπάρχει ελπίδα

Ο Παναθηναϊκός είναι υποχρεωμένος να κερδίσει στο ΣΕΦ για να μείνει ζωντανός για τον τίτλο και σε αυτό έχουν επικεντρωθεί ο Φραγκίσκος Αλβέρτης και οι παίκτες του. Το έργο τους είναι πολύ δύσκολο, αφού θα πρέπει να παρουσιαστούν μεταμορφωμένοι μετά από μία σειρά κακών εμφανίσεων και να κερδίσουν εκεί όπου φέτος μετρούν τρεις ήττες σε ισάριθμα ματς. Πάντως η πίστη δεν λείπει, ειδικά από τους πιο έμπειρους, όσο ακόμη υπάρχουν ελπίδες για τον τίτλο.

Την προσπάθεια των «πράσινων» πέρα από την κόπωση δυσχεραίνει και ο τραυματισμός του Γιόνας Ματσιούλις. Ο Λιθουανός αποχώρησε κουτσαίνοντας στο φινάλε και υπάρχει ανησυχία πως έχει υποστεί διάστρεμμα. Σήμερα θα εξεταστεί και θα φανεί αν μπορεί να προσφέρει στον αγώνα της Κυριακής.

Πηγή: sport-fm.gr