Δώδεκα χρόνια μακριά απ’ την κορυφή της Ευρώπης για τη Ρεάλ μαδρίτης έκαναν το Τσάμπιονς Λιγκ να μοιάζει… όνειρο.

Όπως και η συνεχής διεκδίκησή του -μετά από τρεις συνεχόμενους αποκλεισμούς στα ημιτελικά- το μεταμόρφωσε σε… εμμονή.

Και αυτό αποτελεί έναν απ’ τους λόγους των συνεχόμενων αλλαγών στα πρόσωπα που την απαρτίζουν -αλλά και τα χρήματα που δαπανήθηκαν- στα δώδεκα χρόνια διαδρομής προς το πολυπόθητο τρόπαιο.

Πέντε πρόεδροι πέρασαν απ’ τα ηνία της «Βασίλισσας», 12 προπονητές διεύθυναν τις προσπάθειές της και 74 μεταγραφές έριξαν «άγκυρα» στη Μαδρίτη.

Το ποσό που δαπανήθηκε στην προσπάθεια αυτή αγγίζει το ένα δισεκατομμύριο ευρώ, με μόλις έναν παίκτη να παραμένει στο… καράβι όλα αυτά τα χρόνια.

Ο Ίκερ Κασίγιας είναι ο μοναδικός που πανηγύρισε και τα δύο τρόπαια και είδε όλες τις αλλαγές στα δώδεκα χρόνια της διαδρομής προς το Ευρωπαϊκό.

Οι πέντε πρόεδροι που άλλαξαν τα δώδεκα χρόνια αυτά είναι οι Φλορεντίνο Πέρεζ, Φερνάντο Μαρτίν, Λουίς Γκόμεζ Μοντεγιάνο, Ραμόν Καλντερόν, Βιθέντε Μπολούντα και η επιστροφή του Φλορεντίνο Πέρεζ στον προεδρικό θώκο.

Όσον αφορά τις αλλαγές στην σκυτάλη στην τεχνική ηγεσία έγιναν με τους Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, Καρλος Κεϊρόζ, Χοσέ Αντώνιο Καμάτσο, Μαριάνο Γκαρσία Ρεμόν, Λούξεμπουργκ, Χουάν Ραμόν Λόπεζ Κάρο, Φάμπιο Καπέλο, Μπερντ Σούστερ, Χουάντε Ράμο, Μανουέλ Πελεγκρίνι, Ζοσέ Μουρίνιο και Κάρλο Αντσελότι.

Πηγη: Sport-fm.gr