Ένα θέμα αναφορικά με την καταβολή των πριμ σε αθλητές/τριες, οι οποίοι/ες από το 2016 και μετά είχαν διάκριση σε Παγκόσμιο ή Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου ήρθε στη δημοσίότητα τις προηγούμενες ημέρες. Ωστόσο, αυτο αναμένεται να λυθεί, έπειτα από παρέμβαση του Λευτέρη Αυγενάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων από την πλευρά των πρωταθλητών/τριών, τους μεταφέρθηκε ότι ο υφυπουργός Αθλητισμού αναμένεται άμεσα να προχωρήσει σε διάταξη, η οποία θα διορθώσει την ασάφεια που υπήρχε στον νόμο 2725/99 (αρθ.34), προκειμένου να γίνεται κατανοητό ότι θα πριμοδοτούνται οι επιτυχίες των πρωταγωνιστών στις συγκεκριμένες διοργανώσεις, όπως συμβαίνει με τις επιτυχίες στον ανοικτό στίβο και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η επέμβαση της Πολιτείας αναμένεται να αποβάλει το… άγχος που προέκυψε στους αθλητές/τριες, ειδικά σε μία χρονιά που είναι Ολυμπιακή -έπειτα από τη μετάθεση των Αγώνων στο Τόκιο για το 2021 λόγω κορονοϊού- και άπαντες έχουν εστιάσει στην προετοιμασία τους ενόψει του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος.