Η λύση στο οικονομικό πρόβλημα του Άρη και κατ’ επέκταση στη συμμετοχή του στη Football League είναι η ανακατασκευή του «Κλεάνθης Βικελίδης».

Συγκεκριμένα, οι υπεύθυνοι των κίτρινων σκέφτονται να εκμεταλλευθούν το γήπεδο της ομάδας μέσα από το νέο θεσμικό πλαίσιο που προβλέπει την αξιοποίηση των γηπέδων σε επίπεδο εμπορικών χρήσεων το οποίο ψηφίστηκε πρόσφατα με τροπολογία του Σταύρου Καλαφάτη και δίνει τη δυνατότητα για την ανακατασκευή με κονδύλια της περιφέρειας ή του ΕΣΠΑ.

Το έργο της μελέτης ανατέθηκε σε ένα από τα μεγαλύτερα τεχνικά γραφεία της χώρας (Σαμαράς και συνεργάτες) που πιστεύουν ότι η εμπορική εκμετάλλευση του «Κλεάνθης Βικελίδης» μπορεί να προσελκύσει επενδυτικό ενδιαφέρον από μεγάλες κατασκευαστικές εταιρείες που με τα χρήματα που θα προσφέρουν θα λύσουν το πρόβλημα χρηματοδότησης που έχει ο Άρης.

Ο κ.Σαμαράς αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό…

«Η διοίκηση του Αρη όπως και όλες οι άλλες ομάδες Α’ και Β’ Εθνικής μπορούν να αξιοποιήσουν τα γήπεδα με εμπορικές χρήσεις προκειμένου να έχουν περισσότερα έσοδα έτσι ώστε να λύσουν το ζήτημα στα οικονομικά. Αναλύσαμε όλο το πλαίσιο το οποίο βέβαια απαιτεί πλέον να γίνουν τα σχετικά business plan και οι προτάσεις για να υπάρξει εκδήλωση ενδιαφέροντος για αξιοποίηση αυτού του περιουσιακού στοιχείου που έχει ο Αρης. Αυτό απαιτεί ένα χρονικό διάστημα το οποίο προσδιορίζω να είναι στους δύο-τρεις μήνες», τόνισε και συνέχισε:

«Δεν θα περιορίσουμε κάποιους αθλητικούς χώρους, αλλά κάποιους κενούς χώρους που μπορούμε να χτίσουμε, ανάλογα με το ποσοστό δόμησης που μας επιτρέπεται και να χτίσουμε σούπερ μάρκετ, κινηματογράφους ή οτιδήποτε».

Πηγή: sport-fm.gr