Την αντίδραση της UEFA προκάλεσε η αποκάλυψη για το μεγάλο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που σχεδιάζουν οι ομάδες.

Την Τρίτη, ημέρα έναρξης του Champions League, έγινε γνωστό ότι τα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, με τις Λίβερπουλ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο, επεξεργάζονται πλάνο για τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού πρωταθλήματος που θα… διαλύσει την κορυφαία διοργάνωση της UEFA.

Λογικό ήταν, επομένως, μία μέρα μετά να γίνει γνωστή και η θέση της ευρωπαϊκής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας, μέσω ανθρώπων της που μίλησαν στο BBC.

«Ο πρόεδρος της UEFA, έχει καταστήσει σαφές σε πολλές περιπτώσεις, ότι η UEFA αντιτίθεται σθεναρά σε μία Super League. Οι αρχές της αλληλεγγύης, της ανόδου, του υποβιβασμού και των ανοιχτών πρωταθλημάτων, δεν είναι διαπραγματεύσιμες. Είναι αυτό που κάνει το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο να δουλεύει και το Champions League την καλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο.

Η UEFA και οι σύλλογοι, έχουν δεσμευτεί να οικοδομήσουν με τέτοια δύναμη και να μην το καταστρέψουν για να δημιουργήσουν ένα σούπερ πρωτάθλημα 10, 12, ακόμη και 24 συλλόγων, το οποίο αναπόφευκτα θα γίνει βαρετό», είναι η θέση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας για όσα κυκλοφορούν.