Δέκα τραυματίες είναι ο μέχρι τώρα απολογισμός των επεισοδίων που σημειώθηκαν απόψε πριν από την έναρξη του ποδοσφαιρικού αγώνα Νάπολη-Φιορεντίνα (τον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας) έξω από το στάδιο Ολίμπικο της Ρώμης.

Οπαδοί των ομάδων της Νάπολης και της Φιορεντίνα συγκρούσθηκαν κατά μήκος του Τίβερη, ενώ σημειώθηκαν επίσης συμπλοκές με την αστυνομία.

Ένας άνδρας 30 ετών τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά από σφαίρα. Πρόκειται για έναν φίλαθλο της Νάπολης, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο Βίλα Σαν Πιέτρο, σε απόσταση περίπου δυο χιλιομέτρων από το γήπεδο της Ρώμης. Άλλοι δυο ναπολιτάνοι φίλαθλοι τραυματίστηκαν στο χέρι, επίσης από σφαίρα, αλλά δεν βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση.

Μέχρι αυτή την στιγμή δεν έχει εντοπισθεί ο δράστης ή οι δράστες, αλλά σε ανακοίνωσή της, η διεύθυνση της αστυνομίας της ιταλικής πρωτεύουσας τονίζει ότι κατά τα πρώτα στοιχεία, ο σοβαρότατος αυτός τραυματισμός πιθανόν να μην οφείλεται διαφορές αθλητικού χαρακτήρα.

Ο αγώνας άρχισε με τρία τέταρτα της ώρας καθυστέρηση, αφού οι παίκτες των δυο ομάδων κατάφεραν να «ηρεμήσουν», προς το παρόν, τα πιο «ακραία» τμήματα των φιλάθλων τους .