Τον τίτλο του πρωταθλητή στο NBA πανηγυρίζουν εδώ και κάποιες ώρες οι Λος Άντεζλες Λέικερς. Μεγάλος πρωταγωνιστής για τους θριαμβευτές σε όλη τους την πορεία προς τον τίτλο ήταν ο ΛεΜπρον Τζέιμς (LeBron James), ο οποίος φόρεσε το τέταρτο δαχτυλίδι στην τεράστια καριέρα του.

Ο «Βασιλιάς» αφιέρωσε στον αδικοχαμένο Κόμπι Μπράιαντ (Koobe Bryant), με τους δύο θρύλους να έχουν πολλά πράγματα που τους «δένουν», έπειτα από αυτήν την εξέλιξη. Μάλιστα, κάποιες ομοιότητες είναι ανατριχιαστικές.

Συγκεκριμένα, στα ημιτελικά των πλέι οφ της σεζόν 2008-09 οι Λέικερς με ηγέτη τον Μπράιαντ απέκλεισαν τους Χιούστον Ρόκετς, όπως συνέβη και με την ομάδα του Λεμπρόν Τζέιμς φέτος.

Στον τελικό της Δυτικής Περιφέρειας, πριν από 11 χρόνια, οι «Λιμνάνθρωποι» κατάφεραν να επικρατήσουν επί των Ντένβερ Νάγκετς, κάτι που έγινε και τη σεζόν 2019-20.

Η ομάδα του Λος Άντζελες κατέκτησε τον τίτλο την περίοδο 2008-09 στο Ορλάντο (κόντρα στους Μάτζικ) και ο Κόμπι κατέκτησε το 4ο πρωτάθλημά του. Πριν κάποιες ώρες, ο ΛεΜπρόν Τζέιμς φόρεσε το 4ο δαχτυλίδι στο χέρι του, επίσης στο Ορλάντο (στην ειδική «φούσκα» που είχε δημιουργηθεί λόγω κορονοϊού).

Όλα αυτά προκαλούν δέος και δείχνουν το πώς η μοίρα παίζει τα δικά της παιχνίδια, όταν… έχει κέφια.