Με μεγάλο ποσοστό των ποδοσφαιριστών που αγωνίζονται στις ελληνικές ομάδες να προέρχονται από το εξωτερικό, δεν μοιάζει καθόλου παράξενο το γεγονός ότι τα περισσότερα από τα γκολ που έχουν σημειωθεί στις -έστω και κουτσουρεμένες- 3 πρώτες αγωνιστικές της Super League, τα έχουν πετύχει ξένοι.

Δέκα γκολ καταγράφηκαν στην πρεμιέρα, 11 τη 2η αγωνιστική και 15 την 3η. Συνολικά, λοιπόν, έχουν σημειωθεί 36 τέρματα σε 16 παιχνίδια, κάτι παραπάνω από δύο γκολ δηλαδή ανά ματς (2,25 για την ακρίβεια).

Από αυτά τα 36 γκολ, τα δύο είναι αυτογκόλ: ένα του Μιχάι στο 1-1 του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο και ένα του Βύντρα στην εντός έδρας ήττα της Λαμίας από τον ΟΦΗ (1-2). Από τα υπόλοιπα 34 τέρματα, τα 23 τα έχουν πετύχει αλλοδαποί ποδοσφαιριστές: ποσοστό 67,65%! Και, προφανώς, τα άλλα 11 τα έχουν σημειώσει Έλληνες. Η αναλογία τερμάτων συμφωνεί λίγο-πολύ με την αναλογία ξένων-γηγενών παικτών στις ομάδες της Super League 1 έπειτα από τις πρώτες τρεις (με απουσία πέντε παιχνιδιών) αγωνιστικές.

Σύμφωνα με το άρθρο του ΑΠΕ-ΜΠΕ, υπάρχει όμως και συνέχεια. Από τα συνολικά 36 γκολ που έχουν επιτευχθεί, η μεγαλύτερη πλειονότητα τους σημειώθηκε στο δεύτερο ημίχρονο: τα 26 για την ακρίβεια, δηλαδή ποσοστό 72,22%. Μόλις 10 φορές πανηγύρισαν οι ομάδες κάποιο τέρμα στο πρώτο 45λεπτο.

Χαρακτηριστικότερο παράδειγμα αυτής της τάσης, του να μπαίνουν γκολ στο δεύτερο ημίχρονο, είναι ο Ολυμπιακός: οι «ερυθρόλευκοι» έχουν παραβιάσει πέντε φορές τις αντίπαλες εστίες, όλες στο δεύτερο μέρος. Ακολουθεί ο Άρης: τα πέντε από τα έξι γκολ των Θεσσαλονικέων έχουν επιτευχθεί στην επανάληψη και μάλιστα όλα, στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Επίσης, τα πέντε από τα έξι αυτά γκολ τα έχουν σημειώσει αλλοδαποί παίκτες (ποσοστό 83,33%).

Στο 80% είναι και η ΑΕΚ, καθώς μόνο ο Μάνταλος έχει συνεισφέρει στο σκοράρισμα από ελληνικής πλευράς, ενώ το ίδιο ποσοστό (δηλαδή 80%) ισχύει και για τα γκολ που έχει σημειώσει η Ένωση στο δεύτερο ημίχρονο.

Ιδιαίτερη περίπτωση αποτελεί ο ΟΦΗ. Οι Κρήτες έχουν πανηγυρίσει πέντε τέρματα, τέσσερα αν αφαιρέσουμε το αυτογκόλ του Βύντρα. Από αυτά, τα τρία είναι του Σαρδινέρο και ένα του Νέιρα – 100% «ξένα» γκολ δηλαδή. Από την άλλη, η εστία της ομάδας του Γιώργου Σίμου έχει παραβιαστεί τέσσερις φορές, όλες στις καθυστερήσεις των δύο ημιχρόνων: στο 45+6′ από τον Φράνκο Μάζουρεκ, στο 90+5′ από τον Ρόμανιτς, στο 45+3′ από τον Μανούσο και στο 90+3′ από τον Γούτα. Σε ποσοστό 75% τον έχουν… πληγώσει Έλληνες.