Οι εξαιρετικές και πολλά υποσχόμενες εμφανίσεις του Ιωάννη Παπαπέτρου το τελευταίο διάστημα μπορεί να εξέπληξαν πολλούς, όχι όμως τον Κώστα Μίσσα. Ο προπονητής του 20χρονου φόργουορντ στην Εθνική Νέων δεν αμφιβάλλει για τις δυνατότητες και τις προοπτικές του.

«Πέρα από την προοπτική να παίξει μεγάλο μπάσκετ, υπάρχουν και διαφορετικές παράμετροι όπως ο χαρακτήρας που έχει αυτό το παιδί. Ξέρει ποια είναι η αξία του, τι πρέπει να κάνει για να βελτιωθεί και πώς θα μπορέσει να εξελίξει το ταλέντο που απλόχερα του έχει δώσει ο Θεός. Δεν αρκούν όλα αυτά, αλλά είναι τυχερός που βρίσκεται σε μια ομάδα όπως ο Ολυμπιακός, ο οποίος διαθέτει έναν προγραμματισμό για να μπορεί να βελτιωθεί και ο ίδιος και να μπει στο σωστό δρόμο. Δεν φτάνει μόνο το ταλέντο για την εξέλιξη. Ο Ολυμπιακός κατά καιρούς έχει κάνει τέτοιου είδους επενδύσεις, γενικότερα δουλεύει στους μικρούς και προσπαθεί να τους εξελίξει. Όμως δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτα αν δεν είχε αυτό το σωστό και δυνατό χαρακτήρα για να μπορέσει να βελτιωθεί. Πόσοι παίκτες κατά καιρούς έχουν εμφανιστεί και δεν υπάρχουν πια, αφού είτε δεν ήταν σε κάποιο καλό πρόγραμμα είτε οι ίδιοι δεν είχαν το κουράγιο να παλέψουν και να το παρακολουθήσουν», δήλωσε στον «Γαύρο».

Πολλοί έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν συγκρίσεις με τον Κώστα Παπανικολάου. Ο Κώστας Μίσσας μίλησε για τις ομοιότητες και τις διαφορές τους. «Τα δύο παιδιά έχουν διαφορετικά στοιχεία, αλλά το κοινό τους χαρακτηριστικό είναι πως θέλουν να παίξουν. Αμφότεροι διαθέτουν μια πολύ καλή σωματοδομή. Ο Παπανικολάου έχει τα προσόντα αναφορικά με τα ριμπάουντ και την άμυνά του, ενώ ο Παπαπέτρου έχει καλύτερη επαφή με την μπάλα και σουτάρει πολύ καλύτερα. Το μεγαλύτερο κοινό σημείο που έχουν και οι δυο τους είναι ο καλός χαρακτήρας τους. Το “θέλω” είναι αυτό που τους κάνει να ξεχωρίζουν».

Πηγή: sport-fm.gr