Ο στόχος της εξόδου στα προκριματικά του Champions League επιτεύχθηκε για τον ΠΑΟΚ, μετά το 0-0 με τον Άρη στο ντέρμπι της πόλης.

Με την ΑΕΚ να είναι από νωρίς πίσω στο σκορ κόντρα στον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη, ο ΠΑΟΚ ήταν μάλλον σίγουρος για την εξασφάλιση της 2ης θέσης και του «εισιτηρίου» για τα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ο στόχος επιτεύχθηκε, αλλά όλοι στην ομάδα, μέσα και γύρω από αυτή, ήθελαν μια καλή εμφάνιση και τη νίκη επί του συμπολίτη Άρη, ο οποίος είχε χτίσει καλή παράδοση στην Τούμπα, όπου δεν έχανε από το 2013. Και δεν έχασε ούτε τώρα.

Αν και πήγαν στην Τούμπα με 13 παίκτες όλους κι όλους, λόγω των τραυματισμών και των τιμωριών, οι κίτρινοι του Μίκαελ Ένινγκ ήταν συγκεντρωμένοι, έκαναν αυτό που έπρεπε να κάνουν και εκμεταλλευόμενοι και την κακή απόδοση των γηπεδούχων σε ακόμη ένα ματς, πήραν την ισοπαλία. Αποτέλεσμα που κρίνεται δίκαιο σε γενικές γραμμές, αφού ναι μεν ο ΠΑΟΚ είχε την υπεροχή και είχε και περισσότερες καλές στιγμές, όχι τόσο καλές όμως ώστε να δικαιούται κάποιο γκολ.

Η καλύτερη ευκαιρία ήταν το τετ α τετ του Τζόλη στο 34′ που νικήθηκε από τον Κουέστα κι από εκεί και πέρα το ματς κύλησε χωρίς κάτι αξιόλογο και με την ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα να προβληματίζει ακόμη μία φορά, έχοντας ως απολογισμό μόλις μία νίκη στην Τούμπα σε ματς των πλέι οφ…

ΠΑΟΚ (Αμπέλ Φερέιρα): Πασχαλάκης, Μιχάι (78’ Στοχ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Καντουρί (71’ Εσίτι), Μαουρίσιο, Ροντρίγκο (78’ Βιεϊρίνια), Γιαννούλης, Μπίσεσβαρ (71’ Άκπομ), Τζόλης (64’ Λημνιός), Σφιντέρσκι.

Άρης (Μίκαελ Ενινγκ): Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Μπαγκαλιάνης, Μπακούτσης, Σάσα, Ματίγια, Μαρτίνες, Γκάμα, Μαντσίνι, Διαμαντόπουλος (94’ Τσαγκαλίδης).