Η ιταλική αστυνομία εκφράζει ανοιχτά πλέον τους φόβους της για την συμπεριφορά των οργανωμένων οπαδών των ομάδων και τα πιστεύω τους.

Το συγκεκριμένο θέμα είναι πολύ σοβαρό και χρειάζεται αναλύσεις επί αναλύσεων. Προς το παρόν αυτό που γίνεται είναι καταγραφή όσων συμβαίνουν, σε μια Ιταλία που ψάχνει τρόπους για να αλλάξει την συμπεριφορά των οπαδών. Αυτό, πλέον, είναι ξεκάθαρο ακόμη και από τους νόμους που περνάνε μέχρι και για τα συνθήματα που επιτρέπεται ή όχι να φωνάξει κάποιος στο γήπεδο.

Οι Ultras, πάντως, είναι αναπόσπαστο κομμάτι του ιταλικού ποδοσφαίρου έτσι όπως το έμαθαν και το αγάπησαν όλοι και έτσι θα πρέπει να παραμείνει. Οσο κι αν ανησυχεί η ιταλική αστυνομία, που παρουσίασε και επισήμως πλέον την άποψη της και τις σκέψεις της.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Φραντσέσκο Ιανιέλι, διευθυντής του τμήματος ερευνών της ιταλικής αστυνομίας, στην Ιταλία υπάρχουν αυτή την στιγμή 45 κλαμπ οπαδών με ακροδεξιές τάσεις, 15 με ακροαριστερές και πάρα πολλά άλλα που δεν έχουν ακόμη εκφράσει ανοιχτά τις πεποιθήσεις τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, οι κούρβες που έχουν δεξιά πολιτικά πιστεύω βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε Λομβαρδία, Βένετο και Λάτσιο, οι κούρβες με αριστερές τάσεις είναι κυρίως σε Τοσκάνη, Ούμβρια, Μολίζε και Εμίλια Ρομάνια ενώ τα οργανωμένα κλαμπ στον ιταλικό νότο δεν έχουν εκφράσει ακόμη ανοιχτά τις πολιτικές πεποιθήσεις τους αλλά έχουν δείξει ροπή προς το… οργανωμένο έγκλημα!

Πέρα από όλα αυτά, η έρευνα του Ιανιέλι δείχνει ότι συνολικά 80 γκρουπ οπαδών ιταλικών ομάδων έχουν σχέσεις με κλαμπ οπαδών ομάδων εκτός Ιταλίας, από τα οποία τα 24 έχουν ακραίες, είτε αριστερές είτε δεξιές, πολιτικές πεποιθήσεις. Μετά από όλα, η ιταλική αστυνομία αναφέρει προς τους πολιτικούς ότι «οι Ultras είναι ένα φαινόμενο που θα πρέπει να παρατηρήσουμε με πολύ μεγάλη προσοχή καθώς αυτή την στιγμή μπορούν να θεωρηθούν μια ωρολογιακή βόμβα»…

Πηγή: tifosi.gr