Ιστορική νύχτα στην ποδοσφαιρική Αγγλία αφού εδώ και λίγα λεπτά η Λίβερπουλ επέστρεψε στο θρόνο της μετά από 30 ολόκληρα χρόνια.

Η Τσέλσι νίκησε την Μάντσεστερ Σίτι με 2-1 και οι Reds βρίσκονται στον έβδομο ουρανό αφού με αυτό το αποτέλεσμα εξασφάλισαν και μαθηματικά τον πολυπόθητο τίτλο της Premier League.

Ο Στίβεν Τζέραρντ είπε πριν λίγες μέρες ότι η διοίκηση θα πρέπει να κάνει άγαλμα του Γιούργκεν Κλοπ έξω από το Άνφιλντ. Αγνωστο αν θα γίνει ή όχι κάτι τέτοιο, αλλά ο Γερμανός μάλλον το αξίζει, αφού κατάφερε κάτι που δεν πέτυχε κανείς άλλος εδώ και 30 χρόνια: Κατέκτησε το πρωτάθλημα με τη Λίβερπουλ!

Οι κόκκινοι, πρωταθλητές Ευρώπης πέρυσι, έδειξαν από πολύ νωρίς φέτος ότι ήταν αποφασισμένοι να βάλουν τέλος στην αναμονή ή κατάρα, όπως θέλει το βλέπει ο καθένας, τριών δεκαετιών και η ώρα για τη λύτρωση, η ώρα για την κατάκτηση του 19ου πρωταθλήματος της ιστορίας τους, έφτασε. Και χωρίς να είναι αυτοί στο γήπεδο.

Αρκούσε να μη νικήσει η Μάντσεστερ Σίτι την Τσέλσι στο Λονδίνο και όντως δεν τη νίκησε, χάνοντας με 2-1. Για τους μπλε, για τους οποίους σκόραραν οι Πούλισικ (36′) και Γουίλιαν (78′ πεν.), είναι μια πολύ σημαντική νίκη που τη διατηρεί στην 4άδα. Για τους «πολίτες», είναι μια ήττα που δεν τους… καταστρέφει, αφού το πρωτάθλημα το είχαν χάσει εδώ και καιρό.

Για τη Λίβερπουλ, όμως, η βραδιά της 26ης Ιουνίου 2020 είναι από τις πιο ξεχωριστές και σημαδιακές της ιστορίας της!