Εφικτό είναι να δημιουργηθεί κλειστό γήπεδο μπάσκετ στον Βοτανικό, εντός του σχεδίου της Διπλής Ανάπλασης, όπως αναφέρθηκε κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης (14/06) βραδινής αθλητικής εκπομπής του Open. Παρουσιάστηκαν τρεις νέες μακέτες του γηπέδου του Παναθηναϊκού, με τις δύο να περιλαμβάνουν γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και Ερασιτέχνη, ενώ στην μία το μπασκετικό κλειστό ήταν εκτός.

Οι κοινές ομάδες εργασίας του δήμου Αθηναίων και των «πράσινων» είχαν καταλήξει αρχικά σε δύο πλάνα που περιλάμβαναν εκτός από ποδοσφαιρικό γήπεδο 28-32 χιλιάδων θέσεων και κλειστό γήπεδο μπάσκετ 12.500-14.000 θεατών μαζί με τέσσερα βοηθητικά κλειστά για τις ακαδημίες, αλλά και γήπεδο 1.500 θέσεων για τον Ερασιτέχνη, όπως επίσης μουσείο και κτιριακές εγκαταστάσεις.

Ο συνολικός κτιριακός όγκος δεν θα άλλαζε παρά 7%, κάτι που σύμφωνα με τους ειδικούς δεν θα έκανε το πρότζεκτ «ευάλωτο» σε προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας, αφού δεν θα υπήρχαν αλλαγές στον συντελεστή πρασίνου, τη ρυμοτομία, την αποχέτευση και τους δρόμους.

Η μόνη διαφορά που υπήρχε στα δύο αυτά πλάνα ήταν η τοποθέτηση των γηπέδων μπάσκετ και Ερασιτέχνη, καθώς στο πρώτο το κλειστό μπάσκετ ήταν κοντά στην Αγίου Πολυκάρπου και οι εγκαταστάσεις του Ερασιτέχνη στην Αγίας Άννης, ενώ στο δεύτερο τα δύο κλειστά είχαν τοποθετηθεί αντίστροφα.