Η Ισπανία προσπαθεί να επιστρέψει σταδιακά σε μια σχετική κανονικότητα, αλλά τα όσα δεινά προκάλεσε στη χώρα ο κορονοϊός συνεχίζουν να εμφανίζονται σε διάφορες πτυχές της κοινωνίας και της οικονομίας. Και στις κατηγορίες αυτές μπορεί να ενταχθεί και το ποδόσφαιρο, ειδικά από τη στιγμή που υπάρχουν σύλλογοι όπως η Ρεάλ Μαδρίτης και η Μπαρτσελόνα.

Με την αβεβαιότητα που υπάρχει αυτήν τη στιγμή στη La Liga όσον αφορά την τρέχουσα σεζόν, τα δύο «μεγαθήρια» του ισπανικού ποδοσφαίρου ήδη σκέφτονται την επόμενη ημέρα και πιο συγκεκριμένα την επόμενη αγωνιστική περίοδο, που θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με το τώρα.

Μαδριλένοι και Καταλανοί σκέφτονται περισσότερο πώς θα… ξεφορτωθούν περισσότερους ποδοσφαιριστές, με στόχο να ελαφρύνουν το ρόστερ τους. Δημοσίευμα της Marca αποκαλύπτει πως συνολικά οι δύο ομάδες θέλουν να αποδεσμεύσουν περισσότερους από 30 παίκτες.

Ανάμεσα στους αθλητές που υπάρχουν ήδη στα ρόστερ, στους δανεικούς που θα επιστρέψουν και στους νεαρούς από τα τμήματα υποδομής, είναι πολλοί αυτοί που θα βρεθούν στην έξοδο.

Η Ρεάλ Μαδρίτης έχει 26 ποδοσφαιριστές στην ομάδα της και θα επιστρέψουν εννέα δανεικοί, ενώ θα προωθηθούν στην πρώτη ομάδα και τρεις νεαροί. Αυτό σημαίνει πως θα γίνει μάχη για μία θέση, ενώ οι Θεμπάγιος, Ρεγκιγιόν, Μαριάνο Ντίαθ, Μπέιλ, ακόμη και οι Μαρσέλο ή Βάσκεθ ίσως να αποχωρήσουν.

Η Μπαρτσελόνα έχει μόλις 19 ποδοσφαιριστές στην πρώτη ομάδα και τέσσερις νεαρούς, όπως ο Ανσού Φάτι που δείχνει έτοιμος να αναλάβει σημαντικό ρόλο τα επόμενα χρόνια, όμως θέλει και εκείνη να διώξει αρκετούς. Οι «μπλαουγκράνα» έχουν σπουδαία ονόματα στην λίστα των υπό παραχώρηση παικτών, όπως οι Νέτο, Σέρχι Ρομπέρτο, Ουμτιτί, Φίρπο, Ράκιτιτς, Βιντάλ και Μπρέιθγουέιτ, ενώ δύσκολα μπορεί να είναι τα πράγματα και για τους Ντεμπελέ, Κουτίνιο, Τοντιμπό και Ραφίνια.