Τα αθλητικά παπούτσια που φορούσε ο Μάικλ Τζόρνταν σε αγώνα του 1985 βγαίνουν στο σφυρί από τον οίκο δημοπρασιών Sotheby’s.

Τα Nike Air Jordans τα φορούσε ο δισεκατομμυριούχος αθλητής λίγο μετά την ένταξή του στους Chicago Bulls και φέρουν την υπογραφή του.

Οι προσφορές είναι ανοιχτές έως τις 17 Μαΐου, παραμονή του φινάλε της προβολής του ντοκιμαντέρ «The Last Dance» του ESPN (ντοκιμαντέρ για τη σεζόν 1997-98, την τελευταία χρονιά του Jordan στους Chicago Bulls).

Τα ασπροκόκκινα αθλητικά διατίθενται από τον συλλέκτη Jordan Geller, ο οποίος το διάστημα 2010-12 διηύθυνε το «ShoeZeum» στο Λας Βέγκας, με τον ασύλληπτο αριθμό των 2.504 ζευγαριών υποδημάτων.

Οι εκτιμήσεις στον Sotheby’s για το πόσο θα αποφέρουν τα αθλητικά του «Air» κάνουν λόγο για ποσό μεταξύ 100.000 και 150.000 δολαρίων! Η διαδικτυακή δημοπρασία συμπίπτει με τα 35α γενέθλια της σειράς Air Jordan της Nike αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Αυτά είναι τα πιο εμβληματικά και πολυπόθητα αθλητικά παπούτσια όλων των εποχών. Φανατικοί των αθλητικών υποδημάτων και συλλέκτες από όλον τον κόσμο έρχονταν στο “ShoeZeum” για να τα θαυμάσουν, ήταν το πετράδι στην κορώνα του μουσείου» τόνισε σε ανακοίνωση ο Jordan Geller.

Δείτε εδώ τα παπούτσια του Τζόρνταν