Την εκτίμησή του πως τα πρωταθλήματα στην Ελλάδα, σε πολλά σπορ, θα ξεκινήσουν στα τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου, εφόσον η πανδημία του κορονοϊού συνεχίσει να βρίσκεται σε ύφεση και οι Ομοσπονδίες/Λίγκες λάβουν τις ανάλογες αποφάσεις, εξέφρασε μέσω τηλεοπτικής του παρέμβασης ο Λευτέρης Αυγενάκης.

«Καταρχάς, θα περιμένουμε τις συμβουλές των ειδικών και με βάση τις οδηγίες τους θα ξεκινήσουμε σταδιακά. Αρχικά θα ξεκινήσουν προπονήσεις οι κορυφαίοι αθλητές μας, που έχουν διακριθεί ή περιμένουν να διακριθούν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Για τον σκοπό αυτό θα γίνει τηλεδιάσκεψη με τους εκπροσώπους των Αθλητικών Ομοσπονδιών που είναι μέλη της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, σε συνεργασία με τον κ. Καπράλο», τόνισε αρχικά στην ΕΡΤ 1 ο υφυπουργός Αθλητισμού.

Όσον αφορά τα πρωταθλήματα, είπε: «Αν όλα πάνε καλά, τα σχέδια μας είναι αρχές Μαΐου να ανοίξουν οι εγκαταστάσεις γι’ αυτούς που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και μέσα Μαΐου θα ανοίξουν όλα τα γήπεδα για να ξεκινήσουν οι προπονήσεις των ποδοσφαιριστών και όσων αθλητών συνεχιστούν τα πρωταθλήματά τους. Τέλη Μαΐου με αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσουν, εφόσον το αποφασίσουν οι αντιστοιχίες Ομοσπονδίες και Λίγκες»,