Κοινά τα λόγια αλλά και τα όνειρά τους. Ο Θοδωρής Παχατουρίδης, προπονητής της Εθνικής Νέων και ο Μπάμπης Ζελενίτσας, προπονητής αυτής των Παίδων, μίλησαν στην ιστοσελίδα της ΕΠΟ.

Με σκληρή δουλεία θα κάνουν τα δύσκολα εύκολα, σύμφωνα με τον Παζατουρίδη, ενώ έχει εμπιστοσύνη στην ομάδα του.

Ισορροπημένος ο όμιλος για την Εθνική Παίδων, αλλά η εικόνα της ομάδας θα είναι αυτή που θα φέρει τα αποτελέσματα, σύμφωνα με τον Ζελενίτσα. Μάλιστα, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο ότι η διοργάνωση θα γίνει στη χώρα μας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις τους:

Παχατουρίδης: «Οφείλουμε να είμαστε προσηλωμένοι στον στόχο μας και στο αγωνιστικό μας πλάνο. Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα δυνατό όμιλο, όμως είμαι πεπεισμένος ότι τα δύσκολα μπορούμε να τα κάνουμε εύκολα και ότι η έκβαση των αγώνων θα εξαρτηθεί από την εικόνα μας στο γήπεδο. Αυτό, άλλωστε, απεδείχθη με τον τρόπο που προκριθήκαμε –και μάλιστα πρώτοι- στην προκριματική φάση πριν από δέκα ημέρες στη Βουλγαρία. Θέλουμε τη συμμετοχή μας στα τελικά της διοργάνωσης και θα δουλέψουμε σκληρά για να την κάνουμε πραγματικότητα. Έχουμε αρκετό χρόνο για να αναλύσουμε τους αξιόλογους αντιπάλους του ομίλου μας και να προετοιμαστούμε για τα τρία σημαντικά ματς. Έχω εμπιστοσύνη στην ομάδα μας, η οποία έχει παίκτες με ταλέντο και δίψα για διάκριση».

Ζελενίτσας: «Είναι σημαντικό το γεγονός ότι και με τις τρεις αντιπάλους μας είχαμε τεθεί αντιμέτωποι σε φιλικούς αγώνες τον τελευταίο χρόνο. Γνωρίζουμε ότι βρίσκονται περίπου στο ίδιο αγωνιστικό επίπεδο, συνεπώς θεωρώ ότι ο όμιλος είναι ισορροπημένος. Από κει και πέρα, καθήκον μας είναι να επικεντρωθούμε στην ομάδα μας, γιατί πιστεύω ότι η εικόνα μας θα αποτελέσει κριτήριο για το αποτέλεσμα των αγώνων. Φυσικά, σε αυτό το υψηλό επίπεδο οι λεπτομέρειες παίζουν σημαντικό ρόλο, άρα οφείλουμε να εμφανιστούμε στο τουρνουά έτοιμοι και σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση. Επίσης, θέλω να τονίσω ότι παρουσιάζεται άλλη μια καλή ευκαιρία για να δείξουμε σε όλους ότι η χώρα μας διοργανώνει με άψογο τρόπο ποδοσφαιρικά τουρνουά υψηλών οργανωτικών απαιτήσεων. Αποτελεί, ίσως, επιπλέον κίνητρο για τους νεαρούς παίκτες να αποδείξουν σε ελληνικό έδαφος ότι έχουν ταλέντο, δουλεύουν πολύ και αξίζουν της προσοχής όλων».

Πηγή: Sport-fm.gr