Περίεργη είναι η φετινή σεζόν για την Μπαρτσελόνα. Ο Λιονέλ Μέσι δεν είναι στην καλύτερη κατάστασή του, όμως, αυτό δεν εμποδίζει τους «μπλαουγκράνα» να διακρίνονται σε εγχώριο και ευρωπαϊκό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, έχουν περισσότερους πόντους (37), περισσότερες νίκες (12), περισσότερα γκολ (38), έχουν δεχθεί λιγότερα τέρματα (8) στην Primera Division σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, ενώ παράλληλα έχουν εξασφαλίσει την παρουσία τους στους «16» του Champions League.

Παράλληλα, οι Καταλανοί έχουν σημειώσει 14 σερί τέρματα στο πρωτάθλημα, χωρίς να βρίσκεται το όνομα του Αργεντινού μεσοεπιθετικού μεταξύ των σκόρερ.

Το μεγαλύτερο διάστημα που έχει συμβεί κάτι ανάλογο ήταν από τον Δεκέμβριο του 2007 μέχρι τον Φεβρουάριο του 2008 και τότε η «Μπάρτσα» είχε σκοράρει 24 φορές χωρίς να συμπεριλαμβάνεται το όνομα του «Λέο».

Εν τω μεταξύ, χθες έπαιξαν στην επίθεση ο Νεϊμάρ με τον Πέδρο, με την Μπαρτσελόνα να μην έχει χάσει κανένα ματς κατά το οποίο πήγε στον πάγκο ο Μέσι από τον Μάιο του 2008.

Επίσης, ο διεθνής άσος αντικαταστάθηκε μετά από 21 λεπτά αγώνα και αυτή ήταν η πρώτη φορά που έπαιξε τόσο λίγο σε ένα ματς.

Πηγή: sport-fm.gr