Για το σωστό της απόφασής του να αγωνιστεί στον Ολυμπιακό, αφήνοντας πίσω του την Σπόρτινγκ Λισαβόνας, μίλησε ο Ντανιέλ Ποντένσε με δηλώσεις του στο πορτογαλικό Canal 11. Όπως αναμεταδίδουν τα βρετανικά ΜΜΕ, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός χαρακτήρισε τεράστιο κλαμπ τους Πειραιώτες, ενώ αναφέρθηκε και στη μετακίνησή του στο καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου για λογαριασμό της Γουλβς.

Ο Πορτογάλος εξτρέμ είπε, αναφερόμενος στην περίοδο μεταξύ Σπόρτινγκ και Ολυμπιακού: «Μου ασκήθηκε έντονη κριτική στη Σπόρτινγκ. Όχι μόνο σε εμένα… Έπρεπε να ζήσω με αυτό. Έφυγα πολύ στεναχωρημένος από την Σπόρτινγκ, με τον χειρότερο δυνατό τρόπο. Για όλα… Για το πώς ολοκληρώθηκε η σεζόν, τον τραυματισμό μου που κράτησε καιρό, το γεγονός ότι δεν έπαιζα, το ότι δεν αναγνώριζαν τι σήμαινε να υπάρχει Πορτογάλος παίκτης στην ομάδα. Ωστόσο, σήμερα μπορώ να κοιτάξω το παρελθόν και να πω ότι πήρα μια σωστή απόφαση, την καλύτερη της ζωής μου».

Και συνέχισε: «Πήγα σε ένα τεράστιο κλαμπ, τον Ολυμπιακός, πήρα τα παιχνίδια που χρειαζόμουν και μετά ήρθε η πρόταση των 20 εκατ. ευρώ από την Premier League. Επίσης, βρέθηκα στην εθνική Πορτογαλίας. Ήταν μία σωστή απόφαση αυτή που πήρα τότε».