Στο ΟΑΚΑ θα κριθεί η πρόκριση στους «4» του κυπέλλου Ελλάδας, μετά το 1-1 ανάμεσα σε ΑΕΚ και Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Οι κιτρινόμαυροι ήταν ανεβασμένοι μετά τη νίκη στο Περιστέρι αλλά δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, η οποία θα τους έστελνε ουσιαστικά από τώρα στους ημιτελικούς του κυπέλλου. Ακόμη και το 1-1, όμως, είναι καλό αποτέλεσμα για την Ένωση, η οποία έχασε τον Αλμπάνη με τραυματισμό, προηγήθηκε με τον Σβάρνα, ισοφαρίστηκε από τον Ντάουντα λόγω λάθους του Τσιγκρίνσκι και είχε μεγάλη ευκαιρία για τη νίκη στο τέλος με τον Σιμάνσκι.

Με καλή κυκλοφορία της μπάλας και με πρέσινγκ ψηλά στην άμυνα του Παναιτωλικού, η ΑΕΚ είχε τον έλεγχο από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, ψάχνοντας τη φάση για γκολ. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ήταν εύκολο, αφού οι γηπεδούχοι κρατούσαν τις θέσεις τους και αμύνονταν σωστά.

Οι κιτρινόμαυροι υποχρεώθηκαν να κάνουν την πρώτη τους αλλαγή στο 23′, με τον Αραούχο να παίρνει τη θέση του τραυματία Αλμπάνη, για να ακολουθήσουν κάποιες στημένες φάσεις που δεν έφεραν αποτέλεσμα. Μέχρι που ήρθε αυτή του 32ου λεπτού…

Το φάουλ του Μάνταλου είχε ως αποτέλεσμα την πρώτη κεφαλιά από τον Λιβάια και τη δεύτερη από τον Σβάρνα για το 0-1, με το οποίο πήγαν στα αποδυτήρια οι δύο ομάδες παρά τις όποιες προσπάθειες του Παναιτωλικού να πιέσει και να απαντήσει άμεσα.

Αυτό, τελικά, οι Αγρινιώτες θα το έκαναν στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα στο 60′, όταν ο Τσιγκρίνσκι τα έκανε όλα λάθος από την αρχή ως το τέλος, επιτρέποντας στον Ρόσα να κάνει την κάθετη για τον Ντάουντα, ο οποίος εκτέλεσε τον Τσιντώτα (1-1).

Ο Μάσιμο Καρέρα έβγαλε τον Σαμπανάτζοβιτς για να βάλει τον Σιμάνσκι και στο 84′ πίστεψε, όπως και οι υπόλοιποι, ότι θα δικαιωθεί πανηγυρικά, αφού ο Πολωνός βρέθηκε σε θέση για γκολ μετά την εκπληκτική ενέργεια του Λιβάια. Το πλασέ του Πολωνού, όμως, έφυγε άουτ και μαζί και οι ελπίδες της ΑΕΚ να καθαρίσει από τον πρώτο προημιτελικό την πρόκριση.

Παναιτωλικός: Φερνάντεθ, Κέβιν, Τζανακάκης (76′ Τσιγγάρας), Μαλής, Μαρσιάλ, Σιέστεντ, Ντάλσιο, Ρόσα, Ντίας (81′ Ταχάρ), Μουνιέ (63′ Αλβαρες), Ντάουντα.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Σβάρνας, Χουλτ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόες, Σαμπανάτζοβιτς (66′ Σιμάνσκι), Μάνταλος, Αλμπάνης (23′ Αραούχο), Λιβάια (86′ Χριστόπουλος).