Σε περιπέτειες μπλέκει ο Σαμουέλ Ετό μετά την απόφαση του να μην παρευρεθεί σε ισπανικό δικαστήριο για υπόθεση που τον αφορά.

Η ιστορία αρχίζει το 1998, όταν ο παλαίμαχος Καμερουνέζους επιθετικός, παίκτης της Μαγιόρκα τότε, είχε δεσμό με την Αντιλένσα νο Ροσάριο Νέβες, μια κοπέλα από το Πράσινο Ακρωτήρι.

Αυτή η σχέση τελείωσε όταν η Αντιλένσα έμεινε έγκυος, με τον Σαμουέλ Ετό να της δίνει τον αριθμό ενός κινητού τηλεφώνου (ο οποίος τελικά δεν υπήρχε) και τη δέσμευση ότι θα είναι κύριος στις υποχρεώσεις του απέναντι στο παιδί.

Αυτό το παιδί είναι 19 ετών πλέον, ονομάζεται Έρικα ντο Ροσάριο Νέβες και δεν έχει πάρει ούτε ένα ευρώ από τον Καμερουνέζο, ο οποίος εξαφανίστηκε χωρίς να αναλάβει καμία ευθύνη.

Η υπόθεση, λοιπόν, εκδικάζεται αυτές τις ημέρες στην Ισπανία και ο πρώην άσος των Μπαρτσελόνα και Ίντερ προτίμησε να μην πάει στο δικαστήριο και αρνείται να επικοινωνήσει με τους δικηγόρους της οικογένειας Ροσάριο Νέβες, γεγονός που επιβαρύνει πολύ τη θέση του και τον φέρνει αντιμέτωπο με τον κίνδυνο φυλάκισης.