Το πέναλτι που καταλόγισε σήμερα ο Αζέρος ρέφερι Αλιγιάρ Αγκάγιεφ στην ανατροπή του Χρήστου Δώνη από τον Ινγκι Ίνγκασον στο ΟΑΚΑ ήταν το 13ο στην τρέχουσα σεζόν για τον Παναθηναϊκό. Το απόλυτο ρεκόρ του Ολυμπιακού, η καλύτερη επίδοση της ΑΕΚ και οι «εκτελεστές» του Τριφυλλιού.

Φουλ για να σπάσει όλα τα… κοντέρ στα πέναλτι οδεύει εφέτος ο Παναθηναϊκός, καθώς πλέον, μετά και το σημερινό του Μακέντα εναντίον του ΠΑΟΚ, έφτασε τα 13 σε 22 ματς! Και ήταν όλα σωστά, εκτός από την ποινή στο εκτός έδρας ματς εναντίον του Βόλου που είχε «εκμαιεύσει» ο Ηλίας Χατζηθεοδωρίδης.

Ο αριθμός θα μπορούσε να ήταν και μεγαλύτερος αν του είχαν δοθεί πέναλτι για τα οποία οι Πράσινοι είχαν διαμαρτυρηθεί όπως εναντίον της Λαμίας (στην πρεμιέρα, χέρι Βύντρα) ή εναντίον του Ολυμπιακού στο Φάληρο (Μπα σε Μακέντα).

Επισημαίνεται ότι

α) Τα περισσότερα πέναλτι σε πρωτάθλημα 26 αγωνιστικών έχει κερδίσει η ΑΕΚ τη σεζόν 2001-02: 14.

β) Το απόλυτο ρεκόρ ανήκει στον Ολυμπιακό: 16 πέναλτι στη σεζόν 1998-99 σε 34 ματς (είχε αστοχήσει μόνο σε ένα).

γ) Ο Παναθηναϊκός το 1990-91 είχε κερδίσει 15 πέναλτι σε 34 παιχνίδια και αυτό είναι το δικό του ρεκόρ, το οποίο μοιάζει απίθανο να μην καταρριφθεί εφέτος, συμπεριλαμβανομένων των αγώνων play offs.

Οι εκτελεστές

Μακέντα: 4/5

Χατζηγιοβάνης 4/6

Μπουζούκης 1/1

Μολό 1/1

Ο Σα απέκρουσε το πέναλτι του Μακέντα στο ντέρμπι «αιωνίων» του α’ γύρου (1-1) και ο Χατζηγιοβάνης έχει χάσει πέναλτι στις νίκες του Παναθηναϊκού επί του Πανιωνίου (Μαλέρμπ) και της ΑΕΛ (Κρίστινσον).

Οι ομάδες με τα περισσότερα πέναλτι φέτος

Παναθηναϊκός 13 (10)

Ολυμπιακός 8 (8)

Αστέρας 8 (8)

ΑΕΚ 6 (6)

ΠΑΟΚ 6 (5)

Αρης 6 (5)

Πηγή: gazzetta.gr