Με φόρα έπειτα από τις τρεις νίκες στις αντίστοιχες τελευταίες αγωνιστικές, ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ δοκιμάζεται απόψε στη Βαλένθια (22:00, Novasports 2), όπου με νίκη θα πιάσει στην πέμπτη θέση τη Μακάμπι Τελ Αβίβ και θα κάνει ένα καθοριστικό βήμα για να κλειδώσει» μια θέση στα playoffs, καθώς θα έχει ξεφύγει σημαντικά από τους διώκτες του (έχει ρεκόρ 13-8).

Ο Ρικ Πιτίνο δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα, καθώς και ο Γιώργος Παπαγιάννης ξεπέρασε τον ελαφρύ τραυματισμό του, αλλά επέλεξε να αφήσει στην Αθήνα τον Νίκο Παππά. Μάλιστα, μέσω των χθεσινών του δηλώσεων, ο Αμερικανός τεχνικός έβαλε ως στόχο της ομάδας του την τετράδα, όσο δύσκολο κι αν μοιάζει αυτό.

Από την πλευρά της, η Βαλένθια (10-11) που κάνει εξαιρετική πορεία το τελευταίο διάστημα, έχοντας ξεκινήσει με σερί ήττες τη Euroleague, θέλει τη νίκη που θα την κρατήσει γερά μέσα στο… κόλπο της οκτάδας. Ο Ζάουμε Πονσαρνάου δεν μπορεί να υπολογίζει στον Τζόρνταν Λόιντ, που είναι ο καλύτερος σκόρερ της ομάδας, αλλά και τον αναπληρωματικό ψηλό, Μάικ Τόμπι.