Με γκολ των Μάνταλου και Αλμπάνη η ΑΕΚ απέκλεισε τον Αστέρα Τρίπολης και είναι στους «8» του κυπέλλου.

Το ΟΑΚΑ δεν είχε πολύ κόσμο, αλλά αυτοί που πήγαν ήταν με ανεβασμένη ψυχολογία λόγω της επικείμενης επιστροφής του Σέρχιο Αραούχο. Και για να γίνει ακόμη καλύτερο το απόγευμα τους, η ΑΕΚ τους χάρισε μια εύκολη πρόκριση επί του Αστέρα Τρίπολης, στη ρεβάνς του 1-1. Δύο γκολ μέσα σε τρία λεπτά (14′-17′) από τους Μάνταλο και Αλμπάνη αρκούσαν για τους «κιτρινόμαυρους», οι οποίοι όμως έχασαν νωρίς με τραυματισμό, πιθανώς σοβαρό, τον Παουλίνιο.

Το ματς άρχισε άσχημα για την ΑΕΚ, η οποία στο 12′ έχασε με τραυματισμό στον αγκώνα τον Παουλίνιο, ο οποίος άφησε τη θέση του στον Μπακάκη. Η συνέχεια, όμως, ήταν ιδανική για την Ένωση, η οποία καθάρισε την πρόκριση μέσα σε τρία λεπτά: Στο 14′ από την εξαιρετική ενέργεια του Λιβάια ο Μάνταλος έκανε το 1-0 και στο 17′ από την κάθετη του Κρίστιτσιτς βρήκε δίχτυα ο Αλμπάνης για το 2-0.

Η ομάδα του Μάσιμο Καρέρα είχε, πλέον, τον απόλυτο έλεγχο όχι μόνο της αναμέτρησης αλλά γενικά της υπόθεσης-πρόκριση και στο υπόλοιπο του πρώτου ημιχρόνου απλά διατήρησε τη σοβαρότητα της και δεν επέτρεψε ποτέ στον Αστέρα Τρίπολης να την απειλήσει. Οι φιλοξενούμενοι, βέβαια, ούτως ή άλλως δεν ήταν καλοί, αλλά για την ΑΕΚ είχε σημασία το γεγονός ότι παρέμενε σοβαρή παρά το καλό σκορ από νωρίς.

Θα μπορούσε να γίνει και καλύτερο, πάντως, στο 57′ με το τετ α τετ του Αλμπάνη μετά την πάσα του Λιβάια, αλλά αυτή τη φορά ο Έλληνας εξτρέμ είδε την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ μετά το πλασέ που έκανε. Μικρό το κακό για την Ένωση, ή και για τον ίδιο, αφού και το 2-0 μια χαρά ήταν για τον δικέφαλο αετό, ο οποίος πήρε εύκολα την πρόκριση για τους «8» του κυπέλλου Ελλάδας, όπου θα αντιμετωπίσει τον Παναιτωλικό.

ΑΕΚ: Τσιντώτας, Παουλίνιο (12′ Μπακάκης), Βράνιες, Σβάρνας, Χουλτ, Σιμάνσκι, Κρίστιτσιτς, Μάνταλος (93′ Σαμπανάτζοβιτς), Βέρντε (70′ Γιακουμάκης), Λιβάια, Αλμπάνης.

Αστέρας Τρίπολης: Παπαδόπουλος, Κώτσιρας, Πασαλίδης, Ματρικάρντι, Ορτέγκα, Βαλιέντε, Μ. Φερνάντες (58′ Ριέρα), Μπελόκ (58′ Κρέσπι), Χαουρέγκι (66′ Ιγκλέσιας), Μπαράλες.