Ο Άρης εξακολουθεί να δυσκολεύεται εκτός έδρας, αφού έχασε με 2-0 από τον Παναιτωλικό στο Αγρίνιο.

Στη Θεσσαλονίκη πρέπει να έχουν ξεχάσει την τελευταία φορά που νίκησε εκτός έδρας ο Άρης στο πρωτάθλημα. Πίστευαν ότι θα το έκανε στο Αγρίνιο, κόντρα στον προτελευταίο Παναιτωλικό, αλλά τελικά τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν ακριβώς έτσι… Οι «κίτρινοι» δεν ήταν τόσο καλοί όσο θα έπρεπε, αλλά ο Ρόσα ήταν τέλειος για τους Αγρινιώτες και με δύο γκολ τους έδωσε μια νίκη που τους επιτρέπει να συνεχίσουν να ελπίζουν σε παραμονή.

Ο Παναιτωλικός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στο ματς και ήταν πιο κινητικός στο πρώτο 20λεπτο, χωρίς πάντως να πλησιάσει σοβαρά στο γκολ. Δύο σουτ των Τζανακάκη και Ντάλσιο ήταν οι καλύτερες στιγμές για τους Αγρινιώτες, οι οποίοι στη συνέχεια έμειναν πιο πίσω και είδαν τον Άρη να παίρνει την πρωτοβουλία των κινήσεων. Όχι ότι οι Θεσσαλονικείς -που έχασαν τον Μπρούνο Γκάμα με τραυματισμό πριν το ημίχρονο- ήταν εντυπωσιακοί, αλλά θα μπορούσαν να ανοίξουν το σκορ στο 40′ με τον Λάρσον, το πλασέ του οποίου από πολύ καλή θέση δεν ήταν όσο δυνατό θα έπρεπε.

Αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή του Άρη αλλά δεν την αξιοποίησε και το πλήρωσε στο 58′, όταν ο Ρόσα κατέβασε την μπάλα μετά το κόρνερ του Τζανακάκη και με ωραίο σουτ έκανε το 1-0. Το ματς ήταν, πλέον, πολύ δύσκολο για τους φιλοξενούμενους που δεν μπορούσαν να απειλήσουν παρά τις αλλαγές σε πρόσωπα ή σύστημα, για να έρθει το… τέλος στο 73′: Κλέψιμο του Μουνιέ, πάσα στον Ντάουντα, γύρισμα για τον Ρόσα, άψογη λόμπα και 2-0. Σκορ που έμεινε ως το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή, αφού οι προσπάθειες του Άρη να μειώσει και να ξαναμπεί στη διεκδίκηση θετικού αποτελέσματος δεν απέδωσαν.

Παναιτωλικός: Κνετ, Λιάβας (88′ Μαρσιάλ), Σίενστεντ, Γιοβάνοβιτς, Κέβιν, Ντάλσιο, Ταχάρ, Τζανακάκη (62′ Μουνιέ), Άλβαρες (81′ Μαλής), Ρόσα, Ντάουντα.

Άρης: Κουέστα, Σόουζα, Δεληζήσης, Βέλεθ, Κόρχουτ (83′ Μαρτίνες), Σάσα, Μπα (64′ Τόνσο), Φετφατζίδης, Λάρσον, Γκάμα (42′ Ντιγκινί), Ντουρμισάι.