Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε και επίσημα χθες την επέκταση της συνεργασίας του με τον Δημήτρη Κουρμπέλη μέχρι το καλοκαίρι του 2023. Ο αρχηγός του «τριφυλλιού» μίλησε στο PAO TV και μίλησε για πάρα πολλά θέματα που αφορούν την καριέρα του στα πράσινα, την πιθανότητα να πάει στο εξωτερικό, το πώς πήρε το περιβραχιόνιο της ομάδας, την ιστορία με τον ΠΑΟΚ και τους στόχους του με τον σύλλογο.

Για το θέμα της ανανέωσης του συμβολαίου του και της αμεσότητας με την οποία τελείωσε η υπόθεση, είπε: «Όταν σε θέλουν τόσο πολύ και καλύπτουν τα “θέλω” σου δεν βρίσκω το λόγο να καθυστερήσω…».

Όσο για το μέλλον της καριέρας του και τις σκέψεις που ενδεχομένως κάνει για μια καλή μεταγραφή στο εξωτερικό, ξεκαθάρισε: «Το σκέφτομαι το εξωτερικό. Δεν θα το κρύψω, αλλά δεν είμαι από αυτούς που θα πουν “θέλω πολύ να παίξω στο εξωτερικό”. Δεν κλείνω πόρτες, για να είμαι ξεκάθαρος. Αν έρθει κάτι καλό ώστε να μιλήσουμε με την ομάδα, θα πρέπει να μείνουμε χαρούμενοι και οι δύο».

Αναφορικά με την πιο στενάχωρη αλλά και την πιο χαρούμενη στιγμή του με την πράσινη φανέλα, σχολίασε: «Η πιο στενάχωρη στιγμή μου με τον Παναθηναϊκό είναι ο ημιτελικός Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, το 4-0, αφού μας στοίχισε τον τελικό και νομίζω θα το παίρναμε τότε. Παίζαμε πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αν ήταν καλά ο Ζέκα θα είχαμε πάει τελικό. Περιμέναμε μια δύσκολη ρεβάνς γιατί όλα τα παιχνίδια στην Τούμπα είναι δύσκολα. Δεν μου αρέσει να μιλάω για τη διαιτησία, αλλά είχε παίξει το ρόλο της στο συγκεκριμένο παιχνίδι.

Η πιο χαρούμενη είναι η στιγμή που ήρθα στον Παναθηναϊκό, αλλά και η πρώτη μου συμμετοχή, το πρώτο μου γκολ, η αρχηγία σε μια τόσο μεγάλη ομάδα τόσο νωρίς… Είναι η τωρινή ανανέωση του συμβολαίου μου…».

Η σχέση του με τον Μαρίνο Ουζουνίδη ξεκινούσε από την εποχή που ο πρώην κόουτς του Παναθηναϊκού τον είχε ζητήσει στον Πανιώνιο, ενώ ήταν και εκείνος που τον έχρισε αρχηγό. Για το ζήτημα αυτό ανέφερε: «Ο Ουζουνίδης με είχε πάρει τηλέφωνο, αλλά δεν έφευγα από τον Αστέρα να πάω στον Πανιώνιο, του το είχα εξηγήσει. Είδα πόσο με ήθελε και στον Παναθηναϊκό. Είναι κίνητρο να γνωρίζεις ότι έχεις την εμπιστοσύνη του προπονητή».

Και συνέχισε: «Με είχε πάρει τηλέφωνο να μου το πει μετά από μια προπόνηση. Δεν το ήθελα. Του είπα “κόουτς είμαι λίγο καιρό στην ομάδα, υπάρχουν παιδιά με περισσότερα χρόνια…”. Με πίεσε… Αυτό που ήταν να του πω εγώ του το είπα. Το ήθελε πολύ κι έγινε. Πρέπει να ακούς τα προβλήματα όλων και να κάνεις ό,τι μπορείς για να τα λύνεις, σε όποιον βαθμό μπορείς. Εκεί που υπάρχει φωτιά μπορώ να τη σβήσω. Το κουμαντάρω. Είμαστε αρκετά παιδιά. Δεν είναι ότι είμαι αρχηγός εγώ. Και ο Ινσούα, ο Μακέντα, ο Χρήστος (Δώνης), ο Κολοβέτσιος, όλοι έχουν επιρροή στα αποδυτήρια».

Για τους στόχους που έχει θέσει για την μελλοντική παρουσία του στο «τριφύλλι», ο Δημήτρης Κουρμπέλης επισήμανε: «Πρώτα απ’ όλα έχω στόχο τη συμμετοχή στην Ευρώπη με τον Παναθηναϊκό. Έπειτα κάποιον τίτλο, το Κύπελλο είναι πιο εφικτό αυτή τη στιγμή. Έπειτα η Εθνική ομάδα… Η παρουσία σε κάποια τελική φάση. Αυτοί είναι στόχοι που μπορούν να γίνουν και σου ανεβάζουν την αξία».

Δείτε το βίντεο: