Ο Τζαμαϊκανός σταρ, «χρυσός» Ολυμπιονίκης και παγκόσμιος ρέκορντμαν του αγωνίσματος, τερμάτισε πρώτος με 10.07 στην έβδομη προκριματική σειρά και ετοιμάζεται για την Κυριακή.

Μαζί του από αυτή τη σειρά προκρίθηκαν οι Ανάσα Τζομπντουάνα και Ρέιμον Γκίτενς. Από τις υπόλοιπες σειρές, πέρασαν οι Μπέιλι-Κόουλ, Λεμέτρ, Μβουμβούρε, Κάρτερ, Μαρτίνα, Σμέλιε, Γκάτλιν, Μπλέντμαν, Τσέιμπερς, Ανταμς, Ζανγκ, Τόμπσον, Τζέισον Ρότζερς, Ντασαόλου, Βικό, Μπράουν, Φράνσις, Μάικ Ρότζερς, Ασμέιντ, Εικενς-Αριεεετέι.

Στα προκριματικά της σφυροβολίας των ανδρών, μίνι έκπληξη αποτελούν οι αποκλεισμοί των Ζαγκόρνι και Σοκόλοφς. Από ‘κει και έπειτα, οι μεγάλοι πρωταγωνιστές πήραν το «εισιτήριο» για τον τελικό και μιλάμε για τους Παρς, Μέλιχ, Λομνίτσκι, Μουροφούσι, Φάτζεκ, Κόζμους, Ναζάροφ, Λιτνίνοφ, Ζιολκόφσκι, Εσσερ, Βιτσόνι και Σαγιούνου.

Στα 3.000 μέτρα στιπλ γυναικών, δεν είχαμε κάποια ιδιαίτερη έκπληξη και τα φαβορί προκρίθηκαν στον τελικό. Μιλάμε για τις Τσέιβα, Τζεπκεμόι, Ασέφα, Ζούντινα, Αλάμι, Κράουσε, Ντίρο, Τσεπκουρούι, Αγιαλέου, Μέλντνερ-Σμιτ, Ντανέκοβα, Μπομποσέλ, ΜακΚόλγκαν, Μαρτίν και Γκορτσάκοβα.

Στα προκριματικά των 400 μέτρων γυναικών, δεν είχαμε εκπλήξεις και τα φαβορί προκρίθηκαν στον ημιτελικό. Μιλάμε για τις Κριβοσάπκα, Σπένσερ, Αλεξάντερ, Ομοτόσο, Σερκσνιένε, Οχορουόγκου, Χάστινγκς, Γκαγιό, Τιάμ, ΜακΚόρορι, ΜακΦέρσον, Γκρενότ, Γκουεϊ, Ρούζοβα, Γουίλιαμς-Μιλς, Πούγκουντα, Ραζόρ, Χερούνγκα, Μπατσόνι, Κρέμερ, Μόντσο, Τζορτζ, Χαλ και Μποκέσα.

Τέλος, στα προκριματικά του μήκους γυναικών έκπληξη αποτελεί η δύσκολη πρόκριση την τελευταία στιγμή στον τελικό για την καλύτερη αθλήτρια, την Αμερικανίδα Μπρίτνεϊ Ρις με 6.57. Μαζί της προκρίθηκαν οι Πρόκτορ, Οκαγκμπάρε, Πολκ, Σοκόλοβα, Σπάνοβιτς, Τζάρντερ, Κουτσερένκο, Σουντάραβα, Κλίσινα, Μογκουενάρα και Σούκουπ.

Πηγή: sport-fm.gr