Τη μάθαμε για τα καλά από το μπάσκετ, αλλά και στο ποδόσφαιρο κάνει βήματα προόδου. Το εμπόδιο που χωρίζει τον ΠΑΟΚ από τους ομίλους του Europa League λέγεται… Μακάμπι Τελ Αβίβ. Μία ομάδα που ξυπνά… άσχημες μνήμες, καθώς το 2004 την αντιμετώπισε στα προκριματικά του Champions League χάνοντας στα χαρτιά με 3-0 λόγω της αντικανονικής συμμετοχής του Λιάσου Λουκά.

Κατέκτησε το πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, για 20η φορά στην ιστορία της, ενώ φέτος δεν έχει αρχίσει ακόμη τις εγχώριες υποχρεώσεις της. Συμμετείχε στα προκριματικά του Champions League, αποκλείοντας στον δεύτερο γύρο την Γκιόρ από την Ουγγαρία με δύο νίκες (0-2, 2-1), αλλά αποκλείστηκε στον τρίτο από τη Βασιλεία (1-0, 3-3). Ιδρύθηκε το 1906, χρώματά της είναι το κίτρινο και το μπλε, ενώ έδρα της το «Μπλούμφιλντ» (15.000 θεατών).

Στον πάγκο της βρίσκεται ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού Πάουλο Σόουζα.

Πέραν του ΠΑΟΚ το 2004, η Μακάμπι είχε αποκλείσει τον Ολυμπιακό στον τρίτο προκριματικό γύρο του Europa League τη σεζόν 2010/11 (ήττα 2-1 στο «Καραϊσκάκη», νίκη 1-0 στο Ισραήλ), αλλά και τον Παναθηναϊκό στα play offs της ίδιας διοργάνωσης το 2011/12 (3-0 στο Ισραήλ, ήττα με 2-1 στο ΟΑΚΑ).

Ρόστερ

Τερματοφύλακες: Χουάν Πάμπλο (Ισπανία), Μπαράκ Λέβι, Τόμερ Τσεντσίνσκι (Καναδάς).
Αμυντικοί: Μανέ (Ισπανία), Όμρι Μπεν Χαρούς, Ρέεφ Πέρετς, Γιοάβ Ζιφ, Εϊτάν Τίμπι, Σεράν Γέινι, Κάρλος Γκαρθία.
Μέσοι: Γκαλ Άλμπερμαν, Εράν Ζαχάβι, Μαχαράν Ράντι, Ντορ Μίτσα, Νταν Εϊμπίντερ, Χασάν Αμπού Ζαΐντ, Νίκολα Μίτροβιτς (Σερβία), Μόσε Λουγκάσι, Όμρι Άλτμαν.
Επιθετικοί: Μπάρακ Γιτζχάκι, Ταλ Μπεν Χαΐμ, Μοάνες Νταμπούρ, Ράντε Πρίτσα (Σουηδία), Γκαέλ Μαργκούλις.

Πηγή: sport-fm.gr