«Εδώ γιατί το θέλουμε»

Ο Φώτσης παίζει κάθε καλοκαίρι με την Εθνική επειδή απλώς… γουστάρει


ΑΘΛΗΤΙΚΑ
17:14
25/07/2013
«Εδώ γιατί το θέλουμε»
loading

Από μούστακο παιδάκι μέχρι τώρα, που είναι 32χρονος άνθρωπος και πατέρας, ο Αντώνης Φώτσης υπηρετεί την Εθνική, με μοναδική εξαίρεση το 2007, όταν απείχε λόγω τραυματισμού. Δεν το κάνει επειδή «πρέπει» και δεν βαρυγκωμά.

Το κάνει επειδή γουστάρει, όπως δηλώνει σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ από την προετοιμασία της στο Καρπενήσι.

Ο «μπάτμαν» δεν έδειξε να αποποιείται τις υψηλές φιλοδοξίες εν όψει Ευρωμπάσκετ, ούτε όμως και να εφησυχάζει από τις σημαντικές απουσίες αντιπάλων.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

-Ένα ακόμη καλοκαίρι εδώ...

«Ναι... Και θα είμαστε εδώ όσο μπορούμε, όσο είμαστε καλά και όσο η Εθνική Ομάδα μας χρειάζεται. Το έχουμε ξαναπεί ότι δεν είναι κάτι που κάνουμε γιατί πρέπει, αλλά γιατί θέλουμε. Θέλουμε να είμαστε εδώ. Είναι πολύ απλό. Είμαστε ακόμη στις πρώτες μέρες, στην πρώτη μέρα ουσιαστικά, για να είμαστε ακριβείς, αλλά η διάθεση υπάρχει από όλους, όπως και η φιλοδοξία να πετύχουμε κάτι καλό στη Σλοβενία».

-Η προετοιμασία μόλις έχει αρχίσει, αλλά ήδη γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους...

«Είναι ακόμη νωρίς, αλλά από την άλλη δεν μας ξενίζει το γεγονός ότι μπορεί να γίνεται κουβέντα για υψηλούς στόχους. Η Εθνική ομάδα έχει θέσει ψηλά τον πήχη εδώ και πολλά χρόνια, αναζητά πάντα τη διάκριση και οι προσδοκίες είναι μεγάλες πάντα. Οπότε είναι λογικό να μιλάμε για μία ακόμη φορά για υψηλούς στόχους. Δεν είναι κάτι που μπορεί να μας ασκήσει πίεση, γιατί έτσι είναι κάθε χρονιά».

-Αρκετές ομάδες έχουν απουσίες και αυτό ίσως ανεβάζει τις προσδοκίες λίγο περισσότερο. Είναι κάτι που σας επηρεάζει;

«Να μας επηρεάζει όχι... Ούτε κατά διάνοια. Ναι μεν, ακούμε κι εμείς και διαβάζουμε κάποια πράγματα, αλλά από την άλλη όπως τα διαβάζουμε ή τα ακούμε, τα ξεχνάμε κιόλας. Θα ήταν παγίδα να σταθούμε σε αυτά. Αν κάτι έχουμε μάθει όλα αυτά τα χρόνια, είναι ότι πολλά, πάρα πολλά, εξαρτώνται από εμάς. Από το σε τι κατάσταση θα είμαστε εμείς, από το πώς θα αγωνιστούμε εμείς... Είναι κλειδί να είμαστε έτοιμοι, όταν θα πρέπει να είμαστε έτοιμοι, όταν θα αρχίζει το Ευρωμπάσκετ...».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει