Προβλήματα με την ιταλική δικαιοσύνη αντιμετωπίζει ο Εζεκιέλ Λαβέτσι, καθώς στην κατοχή του βρέθηκε αρχαίο αγαλματίδιο. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως πρόκειται για δώρο.

Ειδικότερα, την περασμένη Άνοιξη ο Εζεκιέλ Λαβέτσι βρέθηκε στη Νάπολι, όπου φρόντισε να επισκεφτεί κάποιους γνωστούς του από την εποχή που φορούσε τη φανέλα της τοπικής ομάδας. Κατά την αναχώρησή του από το αεροδρόμιο της πόλης, μετά από τον τυπικό έλεγχο που έκαναν οι τελωνιακοί στο ιδιωτικό τζετ που θα τον μετέφερε στο Παρίσι, βρέθηκε στην κατοχή του ένα αγαλματίδιο, το οποίο του έχει προκαλέσει πολλά προβλήματα.

Σύμφωνα με τις ιταλικές Αρχές, πρόκειται για ένα αρχαίο άγαλμα, το οποίο δεν θα έπρεπε να βρίσκεται στα χέρια του Αργεντινού. Ο ίδιος ισχυρίζεται πως δεν γνωρίζει την προέλευση του αντικειμένου αυτού και πως πρόκειται για δώρο που του δόθηκε από κάποιον γνωστό του, αλλά η Αστυνομία δεν δείχνει να πείθεται.

Η εφημερίδα «Il Mattino» αναφέρει πως το αγαλματίδιο εξακολουθεί να βρίσκεται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, ενώ η Εισαγγελία της Νάπολης έχει ξεκινήσει έρευνες προκειμένου να διαπιστωθούν οι ευθύνες του ποδοσφαιριστή. Εικάζεται πως αυτός που έδωσε το άγαλμα στον Λαβέτσι, ήθελε να δοκιμάσει τα αντανακλαστικά των ιταλικών Αρχών, προκειμένου να προχωρήσει στο μέλλον σε συστηματική εξαγωγή αρχαίων αντικειμένων.

Αναμένονται εξελίξεις, καθώς και δηλώσεις του Εζεκιέλ Λαβέτσι.

Πηγή: Sport-fm.gr

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.