Πριν την έναρξη της Premier League, υπήρχαν δύο καυτά θέματα όσον αφορά τις προβλέψεις της σεζόν. Ποιος θα κερδίσει τον τίτλο; Μάντσεστερ Σίτι, ή Λίβερπουλ; Το δεύτερο θέμα ήταν λίγο ασυνήθιστο. Ποιες θα είναι οι ομάδες που θα συμπληρώσουν το Big Six; Για πρώτη φορά στην ιστορία του αγγλικού πρωταθλήματος, το Big Six ήταν ίδιο για τρία συνεχόμενα χρόνια. Ποιος μπορεί να το αλλάξει φέτος; Η Λέστερ! Στα πρώτα επτά παιχνίδια της σεζόν στην Premier League, η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς κάνει την υπέρβαση. Η νίκη επί της Νιουκάστλ την έφερε στην 3η θέση και δίκαια, αφού Τσέλσι, Αρσεναλ, Γιουνάιτεντ δεν πείθουν ακόμα….

Υπάρχει όμως ένα παράξενο στοιχείο στην φετινή Λέστερ. Για μία ομάδα που βασίζεται στην κατοχή της μπάλας και έχει δύο καλούς και οργανωτικούς χαφ δεν δημιουργεί τον απαιτούμενο αριθμό φάσεων. Η Λέστερ έχει βάλει 13 γκολ, το τέταρτο πιο μεγάλο νούμερο στην Premier με την Μπόρνμουθ. Οι φάσεις όμως που αποτελούν προϋποθέσεις για γκολ είναι κατά μέσο 8. Μόνο οι Νιουκάστλ, Κρίσταλ Πάλας και Άστον Βίλα έχουν πιο άσχημη επίδοση στον συγκεκριμένο τομέα. Υπάρχει βέβαια το πρίσμα ότι η Λέστερ τελειώνει ιδανικά τις πιο πολλές φάσεις τις οποίες κάνει. Την Κυριακή πέτυχε πέντε γκολ, ενώ οι προϋποθέσεις τους με φάσεις για γκολ ήταν μόνο στο 1.8. Μόνο η φάση του Βάρντι από το πέρασμα του Άλμπρινγκτον ήταν ουσιαστικά φάση. Το πρώτο γκολ του έμπειρου φορ ήταν από γωνία, ο Ρικάρντο Περέιρα είχε ένα τρομερό σουτ και υπήρχε ένα αυτογκόλ και ένα ανέλπιστο τελείωμα από τον Ν’Ντιντί. Το να τελειώνεις επαρκώς και σωστά τις φάσεις είναι ένα πολύ καλό στοιχείο. Όμως μία ομάδα όπως η Λέστερ έπρεπε να δημιουργεί πιο πολύ αν και έχει τον Βάρντι να σκοράρει από κάθε γωνία και με κάθε τρόπο.

Ένας βασικός λόγος ήταν η απουσία του Μάντισον λόγω τραυματισμού με τη Νιουκάστλ για να πάρει την θέση του ο Ντένις Πρατ. Πέρυσι ο Μάντισον ήταν πρώτος στην λίστα με 100 φάσεις που δημιούργησε, εκ των οποίων οι 41 ήταν κόρνερ. Φέτος όμως είναι 29ος στην λίστα πίσω από Μιλιβόγεβιτς και Γουέστγουντ. Είναι λοιπόν ένα βασικό κριτήριο που η Λέστερ δεν βγάζει τόσες φάσεις. Και αυτό παρότι ο Μάντισον ξεχώρισε με την Τότεναμ, το γκολ που έβαλε στο ματς αυτό ήταν το πρώτο του μετά από 31 σουτ στην Premier. Γενικά έχει πολύ καλά τεχνικά και δημιουργικά χαρακτηριστικά, ωστόσο κάποιες φορές δεν λαμβάνει ώριμες αποφάσεις στο παιχνίδι. Κυρίως ο Μάντισον θα πρέπει να εκβιάζει λιγότερο τα σουτ. Εξάλλου πέρυσι σε καθοριστικό ματς με την Σίτι που έκρινε ακόμα και τίτλο ο Μάντισον είχε μία απόφαση που άλλαξε τα δεδομένα μίας φάσης όπου κάλλιστα η ομάδα του θα είχε σκοράρει. Αντί να βγάλει την μπάλα στον Άλμπρινγκτον σούταρε.

Πηγή: gazzetta.g