Μια νέα εποχή ξεκινά για την ΑΕΚ. Η γενική συνέλευση αποφάσισε την εκκαθάριση της ΠΑΕ ενώ ο Αλέξης Αλεξίου, άμεσος συνεργάτης του Κωνσταντίνου Κοτσάτου, επικεφαλής του ψηφοδελτίου της πλευράς του Δημήτρη Μελισσανίδη, μίλησε για την επόμενη ημέρα στην Ένωση.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αλέξη Αλεξίου

«Τυπικά αποφασίστηκε σήμερα η λύση της ΠΑΕ και η υπαγωγή της σε καθεστώς εκκαθάρισης. Σύντομα θα έχει ολοκληρωθεί η απογραφή και όλα όσα απαιτούνται για να προχωρήσει η διαδικασία και η ομάδα από τη νέα χρονιά να αγωνιστεί στο Ερασιτεχνικό πρωτάθλημα.

Κατόπιν θα δημιουργηθεί μία νέα ανώνυμη εταιρεία η οποία θα λέγεται επίσης ΠΑΕ ΑΕΚ και θα αγωνιστεί στο νέο επαγγελματικό πρωτάθλημα. Ήδη έχει γίνει μία προεργασία για να είμαστε πιο έτοιμοι και να μη χαθεί καθόλου χρόνος. Υπάρχει μία προθεσμία τριών μηνών για να ολοκληρωθεί η διαδικασία και θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ενέργειες για να είμαστε μέσα σε αυτή την προθεσμία. Παράλληλα και όσο θα τρέχει αυτή η διαδικασία στόχος είναι να βρούμε τους τρόπους για να διασφαλίσουμε τις απαιτήσεις που υπάρχουν προς τρίτους με σημαντικότερη αυτή του Ψωμιάδη».

Για το θέμα Ελληνικού και ΟΑΚΑ

«Δεν έχω να σχολιάσω κάτι. Ήταν γνωστό ότι το Ελληνικό ήταν ο στόχος για τη νέα χρονιά, ωστόσο προέκυψαν κάποια προβλήματα, σε σχέση με θέματα ασφαλείας και επιλέχθηκε το ΟΑΚΑ».

Για την επόμενη μέρα στην ΑΕΚ και την Ερασιτεχνική

«Πλέον η Ερασιτεχνική θα φέρει την ευθύνη για όλα τα τμήματα της ΑΕΚ, κάτι που αν θυμάμαι καλά είχε να συμβεί από το 1979. Τυπικά η Ερασιτεχνική θα έχει υπό την εποπτεία της όλα τα τμήματα, αλλά έχει αποφασιστεί να υπάρχουν διοικούσες επιτροπές που θα ελέγχουν το κάθε τμήμα».

Για το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια

«Ισχύουν όλα όσα έχουν γραφτεί στον Τύπο για το θέμα του γηπέδου. Υπάρχει πλάνο, σχέδιο και όραμα κι αν γίνει έστω και το 70% όσων έχουμε σκεφτεί να κάνουμε θα μιλάμε για κάτι πολύ μεγάλο. Οι 18 μήνες είναι ένας εφικτός στόχος να γίνει το έργο και πιστεύω ότι θα γίνει».

Πηγή: sport-fm.gr