Αρνητική αναμένεται να είναι η εισήγηση για την αδειοδότηση Παναθηναϊκού, ΠΑΣ Γιάννινα, ΟΦΗ, Άρη και ΑΕΚ. Πλήρης ο φάκελος για Αστέρα Τρίπολης, Ξάνθη και Βέροια.

Τους φακέλους οκτώ ομάδων εξέτασε την Τρίτη 21/5 η Επιτροπή Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Πρόκειται για τις ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, Ξάνθη, Βέροια, ΟΦΗ, Άρης και ΑΕΚ.

Σύμφωνα με όσα διέρρευσαν από πηγές τόσο της ΕΠΟ, όσο και των ΠΑΕ, για τις πέντε από τις οκτώ παραπάνω ομάδες, η εισήγηση αναμένεται να είναι αρνητική καθώς κρίθηκε πως οι φάκελοί τους ήταν ελλιπείς. Συγκεκριμένα, πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ΠΑΕ ΠΑΣ Γιάννινα, Παναθηναϊκός, ΟΦΗ, Άρης και ΑΕΚ (για την οποία είναι τυπικό το θέμα, ωστόσο εξετάστηκε διότι είχε καταθέσει φάκελο εδώ και καιρό).

Το «πράσινο» φως καθώς τα στοιχεία που προσκόμισαν ήταν πλήρη, θα πάρουν με πάσα βεβαιότητα οι ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης, Βέροια και Ξάνθη. Αν ο ΠΑΣ Γιάννινα και ο Παναθηναϊκός δεν αδειοδοτηθούν τελεσίδικα, η ομάδα της Ξάνθης θα κερδίσει την έξοδό της στην Ευρώπη.

Την Τετάρτη 22/5 θα εξεταστούν οι φάκελοι των ΠΑΕ Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Ατρόμητος, Πανιώνιος, Πλατανιάς, Πανθρακικός, Λεβαδειακός και Κέρκυρα.

Οι ομάδες που δεν θα αδειοδοτηθούν σε πρώτο βαθμό, έχουν δικαίωμα έφεσης στο δευτεροβάθμιο όργανο αδειοδότησης.

Πηγή: Sport-fm.gr