Μια δύσκολη βραδιά ήταν η χθεσινή για την εθνική Ελλάδας στο μπάσκετ, όχι γιατί έχασε από τη Σερβία, καθώς σε μεγάλο μέρος του ματς είχε πολύ καλή εικόνα, αλλά για τον σοβαρό τραυματισμό του Γιάννη Αθηναίου, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού. Τέτοια περιστατικά λειτουργούν με δύο τρόπους στις ομάδες: είτε πλήττουν το ηθικό τους, είτε τις συσπειρώνουν ακόμη περισσότερο. Και ο Θανάσης Σκουρτόπουλος καλείται να δουλέψει για το δεύτερο.

Εκτός του Αθηναίου, ο ομοσπονδιακός τεχνικός έχει να διαχειριστεί και την αμφιβολία στη συμμετοχή του Κώστα Σλούκα, ο οποίος δίνει αγώνα δρόμου για το Παγκόσμιο Κύπελλο, με τον Νικ Καλάθη και τον Αντώνη Κόνιαρη να έχουν απομείνει στις θέσεις των γκαρντ. Σίγουρα θα υπάρξει προσθήκη, με τον Βαγγέλη Μάντζαρη να είναι κοντά στο να επιστρέψει. Αν και ο νυν παίκτης της Ούνιξ είχε «κοπεί» μόλις πριν μια εβδομάδα, έδειξε εξ αρχής επιθυμία να επιστρέψει και να βοηθήσει. Μένει να φανεί ποια θα είναι και η απάντηση της ομάδας του.

Αυτό σημαίνει ότι είναι ακόμη ανοιχτό το ενδεχόμενο αντί του Μάντζαρη να κληθεί κάποιος άλλος γκαρντ στη «γαλανόλευκη», με πρώτο υποψήφιο τον Λευτέρη Μποχωρίδη για να καλύψει το κενό. Η απόφαση αναμένεται μέσα στην ημέρα, με τα τελικά πλάνα του Σκουρτόπουλου ενόψει Μουντομπάσκετ της Κίνας να ξεκαθαρίζουν οριστικά.